Българският шампион Лудогорец отпадна от Лига Европа, след като не успя да победи АЕК (Ларнака) като домакин, завършвайки 0:0 и така загуби и теоретични шансове за продължаване напред в турнира. Разградчани обаче има за какво да съжаляват, тъй като дузпа в тяхна полза бе подмината в 78-ата минута. Така отпадането им стана факт, след като в другата среща от група "А" Байер (Леверкузен) взе мача си срещу Цюрих с 1:0 и по този начин двата тима имат по 9 точки, което ги прави недостижими за българския шампион, който разполага с 2 пункта в актива си, колкото има и днешният съперник на "орлите" от Кипър.

Началото на мача бе по-добро за гостите, които започнаха на високо темпо и пресираха добре българския шампион. 

Логично първата ситуация бе и пред вратата на Ренан, като самият той излезе неразчетено, след което пусна грешен пас, но за щастие Ларнака не се възползва от това. 

АЕК продължи да играе много добре и още в 7-ата минута нов шанс се отвори пред тях, като Собре излезе очи в очи със стража на "орлите", но той се ориентира добре и спаси. 

След тази ситуация Лудогорец на свой ред започна да реди положение след положение пред вратата на кипърския тим, като в 16-ата минута дойде най-големият пропуск от първото полувреме. Кешерю изведе Марселиньо зад отбраната на АЕК чудесно, но халфът на шампионите на България стреля слабо и неточно. 

"Орлите" продължиха да доминират и в 24-ата минута нов шанс се откри пред тях, като Джоди Лукоки не успя да засече страхотно центриране във вратата на гостите.

Ларнака затвърди това, че срещата е равностойна, като отговори в 38-ата минута със страхотен изстрел след заучена ситуация, а той бе спасен чудесно от Ранен. 

В 42-ата минута с голям пропуск се отчете Кешерю, който получи страхотен пас от Сисиньо в наказателното поле, но стреля неточно. 

Втората част стартира на малко по-ниско темпо, като в 51-ата минута искри прехвърчаха на терена между Козмин Моци и Яну, като футболистът на гостите удари румънския национал, но не бе изгонен, а получи само жълт картон, какъвто бе даден и играча на българския шампион. 

Лудогорец имаше първата възможност за попадение през втората част, като след центриране на Сисиньо в 58-ата минута се стигна до разбъркване в наказателното поле на АЕК, но гостите се ориентираха добре и изчистиха. 

След това положение нещата на терена се успокоиха и чак в 74-ата минута се стигна до сериозно положение, а то отново бе на сметката на разградчани. Първо Марселиньо отправи прекрасен изстрел, но Рамирес показа страхотен рефлекс и изби в корнер. Последва бързо изпълнение и топката бе центрирана към Моци в наказателното поле, а румънецът стреля с глава и нацели напречната греда.

В 78-ата минута дойде и най-спорната ситуация в мача. Сисиньо навлезе в наказателното поле и бе повален от Гарсия, но реферът не посочи бялата точка. Повторенията показаха, че такъв обаче можеше да има.

До края по-сериозни положения липсваха и така участието на Лудогорец в Лига Европа приключва, но те тепърва имат да изиграят още две срещи в турнира, които са гостуване на Байер в края на месеца, както и домакинство на Цюрих на 13 декември.

ЛИГА ЕВРОПА - СЕЗОН 2018/2019


ЛУДОГОРЕЦ - АЕК 0:0

Срещата по минути:
1 - Първи съдийски сигнал. 
3 -  Голяма грешка на Ренан, който бе излязал напред от своята врата и сгреши пас, за щастие кипърският тим не успя да се възползва.
7 -   Собре излезе очи в очи в Ренан, но ъгълът бе малък и бразилският страж на шампионите се намеси подобаващо.
9 - Много добра атака на Лудогорец, но Марселиньо не успя да овладее топката в наказателното поле на АЕК.
13 - Още един шанс за АЕК. Тричковски изпълни пряк свободен удар, който мина много близо до лявата греда на Ренан.
16 - Какъв пропуск!  Марселиньо бе изведен чудесно зад защитата на гостите от Кешерю, но стреля слабо и неточно.
18 -  Жълт картон за Натанаел. Това означава, че той ще пропусне срещата с Байер (Леверкузен) в следващия кръг заради натрупани картони. 
24 -  Страхотна атака на Лудогорец. Натанаел направи прекрасен рейд по лявото крило, след което пусна много добър пас към връхлитащия в наказателното поле Джоди Лукоки, който обаче не успя да засече топката в мрежата на АЕК.
30 - Възможност за АЕК. Гостите изпълниха свободен удар, след който пас в наказателното поле получи Барера, но той не успя да осъществи удар, като опита подаване. Топката бе уловена от Ренан.
33 - Кампаняро стреля от дистанция, но неточно.
38 - Какво спасяване! Ларнака изпълни корнер, след който от границата на наказателното поле стреля Силва и въпреки многото играчи Ренан направи страхотно спасяване.
41 - Кешерю получи пас и навлезе в наказателното поле, стреля, но слабо.
42 -  Страхотна възможност за "орлите". Сисиньо пусна страхотно центриране за Кешерю в наказателното поле, а румънецът стреля в аут.
44 - Вандерсон се освободи и стреля фронтално от дистанция, но топката рикошира и вратарят на АЕК улови безпроблемно.
45+2 - Край на първата част. 
–––––––––––––––––––––––––––––––––––––
46 - Начало на втората част. 
51 -  Искри на терена! Козмин Моци и Яну се сблъскаха. Футболистът на гостите си позволи да удари румънският национал, но не бе изгонен, а получи само жълт картон. 
58 - Сисиньо центрира в наказателното поле на Ларнака, а след разбъркване топката бе изчистена.
63 - Изстрел на Марселиньо е блокиран от бранител в бяло.
74 - Страхотни шансове! Марселиньо отправи прекрасен изстрел, но Рамирес показа страхотен рефлекс и изби в корнер. Последва бързо изпълнение и топката бе центрирана към Моци в наказателното поле, а румънецът стреля с глава и нацели напречната греда.
78 -  Лудогорец поиска дузпа! Сисиньо навлезе в наказателното поле, а Гарсия го повали. Повторенията показаха, че той не използва ръка при действието си, но въпреки това наказателен удар можеше да бъде отсъден.
85 - Слаб удар с глава на Кампаняро, без проблеми за Рамирес.
90 - Край на мача. Лудогорец и АЕК (Ларнака) завършват при нулево равенство.

Свързано изображениеЛудогорец: 33.Ренан, 4.Сисиньо, 30.Моци, 3.Недялков, 6.Натанаел, 18.Дяков (668.Саша), 10.Кампаняро, 92.Лукоки (8637.Жоао Пауло), 84.Марселиньо, 88.Вандерсон, 28.Кешерю (7670.Швиерчок)
Резерви: 1.Броун, 5 Терзиев, 8.Саша, 37.Жоао Пауло, 44.Гуралски, 70.Швиерчок, 90.Форстър



Свързано изображениеАЕК (Ларнака): 25.Рамирес, 2.Силва, 5.Моисов, 8.Акоран (8123.Флоран), 12.Тричковски (8731.Константину), 13.Хавел, 15.Гарсия, 18.Гонзалес, 19.Йоану, 21.Жан-Люк Собре (7111.Тете), 99.Яну
Резерви: 1.Христодулу, 4.Труйолс, 6.Давид Катала, 7.Хорхе Ларена, 11.Тете, 23.Флоран, 31.Константину



Стадион: "Лудогорец Арена", Разград
Съдия: Ола Хобер Нилсен
Легенда: