Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер се отказва от услугите на 7 титуляри за домакинството срещу Кьолн утре вечер от 22:05 часа българско време в среща от първия кръг на груповата фаза на Лига Европа. Сред големите отсъстващи са Месут Йозил и Аарън Рамзи, съобщава sport1.de.

„Йозил ще получи почивка. Това е голям отбор, 67 000 зрители на всеки мач. Ок, 50 000. Кьолн беше преди всичко голям тим през 70-те години. Сещам се за Удо Латек, Оверат и Льор, а и Подолски, който игра и при нас“, заяви Венгер за последния във временното класиране на германската Бундеслига без нито една спечелена точка.

„Това ги прави опасни. Винаги е хубаво да играеш и в друга надпревара, защото напрежението не е толкова голямо. Отборът е много подвижен и няма какво да губи“, допълни 67-годишният френски специалист.

В групата на „топчиите“ за утрешния мач няма да са още вратарят Петър Чех, Гранит Джака, Александре Лаказет и Дани Уелбек. Защитникът Лоран Косиелни е наказан, а Франсис Коклен и Санти Касорла са контузени.

РЕЗУЛТАТИ, ПРОГРАМА И КЛАСИРАНЕ В ЛИГА ЕВРОПА - ТУК!