Треньорът на Истанбул Башакшехир Абдулах Авджъ призна преди утрешното гостуване на Лудогорец в Разград, че „орлите” имат класа и опит, натрупан в европейските клубни турнири през последните години. Той подчерта, че все пак и неговият тим също е натрупал опит. Мачът от група „C” на Лига Европа е утре от 22:05 часа българско време.

„Излизаме, за да спечелим мача. Така ще увеличим коефициента на страната си и ще придобием допълнителен опит и ще имаме шанс в последната среща с Брага да се борим за продължаване напред в турнира. Имаме много контузени играчи, но и наличните ще се справят”, сподели Авджъ на пресконференцията на тима.

Турският тим е без голмайстора си Емануел Адебайор, който е болен от грип, а в лазарета са Клиши, Емре Бельозоглу, Махмут Такдемир, Тунай Торун и Мехмед Батдал.

„Това са важни играчи и липсата им ще окаже влияние. С тях схемата щеше да изглежда по-добре. Ние обаче се нагаждаме спрямо трудностите, следим внимателно тактиката на съперника и по време на мача нагласяме играта си спрямо нея. И без отсъстващите футболисти ще се справим добре”, подчерта още наставникът Истанбул Башакшехир.

„Ще се радваме да победим, но ако не го направим, ще се радваме на опита, който трупаме. При нас няма напрежение. Още преди първия ни мач говорих с Жуниор Кайсара за Лудогорец. Той ще бъде на терена и се надявам да се представи на високо ниво”, завърши треньорът на турския тим.

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа

РЕЗУЛТАТИ, ПРОГРАМА И КЛАСИРАНЕ В ЛИГА ЕВРОПА