Наставникът на Ботев Николай Киров говори преди утрешната среща с Бейтар (Йерусалим) от втория предварителен кръг на Лига Европа.

Треньорът на "канарчетата" каза пред местните журналисти, че не се притеснява нито от феновете, нито от тима на Бейтар.

"Ботев е свикнал да играе пред много публика. Освен по цвета на екипите, с Бейтар си приличаме и по това, че двата отбора се радваме на гореща подкрепа от своите фенове", заяви Николай Киров в отговор на въпрос от израелските медии дали очакваната френетична подкрепа от страна на феновете на домакините притеснява "жълто-черните" от Пловдив.
 
На пресконференцията преди официалната тренировка на Ботев Киров призна, че Бейтар е солиден отбор и е изострил вниманието на своите играчи върху силната атака на тима от Йерусалим.
 
"Обърнали сме по-специално внимание на тримата играчи в атаката на Бейтар. Противникът е много силен в предни позиции и ние трябва да направим така, че да неутрализираме нападателите им."
 
Треньорът на "канарчетата" не пожела да посочи фаворит в сблъсъка.
 
"И двата отбора имат своите силни и слаби страни. Който успее да се възползва от слабостите на противника, ще продължи напред".
 
Киров бе помолен да коментира и голямата звезда на домакините Йоси Бенаюн.
 
"Визитката му говори достатъчно за него. Каквото и да кажа аз ще бъде малко. Със сигурност е от полза на Бейтар да разполага с толкова опитен играч от най-високо ниво."

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа
Следете с БЛИЦ СПОРТ: Първа лига - трансфери и подготовка
Първа лига, сезон 2017/2018 - телевизионна програма