Безспорно в последните часове най-обсъжданата тема в интернет пространството е постъпката на защитника на Олимпик (Марсилия) Патрис Евра преди сблъсъка с Витория (Гимараеш) от Лига Европа. Както е известно, по време на загрявката близкият приятел на Димитър Бербатов влезе в конфликт с френски фенове и дори ритна в главата един от тях.

Част от привържениците разкриха пред френските медии причините за грозните сцени.

"Започнахме да се закачаме с него по време на загрявката. Причината - формата му в последните мачове. Нападателите тренираха удари към вратата и незнайно защо и той се включи. Разликата беше обаче, че той не се опитваше да уцели вратата, а целеше хората по трибуните. При един от поредните му шутове топката уцели наш приятел в главата. След това той започна да ни обижда. Така започна всичко.", разказва фен на Олимпик.

"Атмосферата се нажежи. Не мога да го цитирам, но в думите му се съдържаха обидни закани към нашите майки. Това ни провокира да му потърсим сметка. Не оправдавам нашето поведение, но това, което той направи - да ритне в главата един от нас, е непростимо. Той няма повече място в Марсилия", казва привърженик с името Вилям.