Треньорът на Атлетико (Мадрид) Диего Симеоне коментира победата на тима си с 3:0 над Олимпик (Марсилия) във финала на Лига Европа.

“Година след година, този отбор работи много и постоянно се развива. На два пъти бяхме близо до триумф в Шампионската лига. Този успех е награда за израстването на тима. Последните осем или десет години бяха невероятни. Намерихме истински мъже, които станаха големи футболисти и се развиваха с всяка следваща година“, коментира Симеоне.

„Настоящият сезон се оказа много труден. Трябваше да се преродим в Лига Европа. Полуфиналите срещу Арсенал доказаха на какво сме способни. Винаги след спечелването на трофей има горчивина. Тъжно е, тъй като успехът остава в миналото и трябва да започнеш отначало преследването на целите. Това не е лесно“, допълни аржентинският специалист.

„На трибуните се чувствах самотен. На моменти дори и разочарован. В началото имахме трудности, но успяхме да изравним играта, а след това направихме страхотно второ полувреме“, анализира треньорът на Атлетико (Мадрид).

“Имахме нужда Гризман да покаже това, което прави през последните няколко години при нас. Надявам се да е щастлив и да остане. Дали това ще се случи? Този въпрос трябва да зададете на него, а не на мен”, призна Диего Симеоне.

РЕЗУЛТАТИ, ПРОГРАМА И КЛАСИРАНЕ В ЛИГА ЕВРОПА