Нападателят на Атлетико (Мадрид) Фернандо Торес изрази щастието си от спечелената купа от Лига Европа след победата с 3:0 над Олимпик (Марсилия) в Лион. Хлапето е юноша на „дюшекчиите“ и любимец на феновете, но една в последния си сезон за клуба спечели първия си трофей с „червено-белите“. Той има 127 гола в 403 мача за 11 сезона като играч Атлетико, а след края на шампионата в Примера дивисион ще напусне клуба.

„Изпитвам такава радост, каквато ми е много трудно до обясня. Мечтата на живота ми се сбъдна. От емоционална гледна точка това е най-ценният трофей в кариерата ми. Всеки има детска мечта, а моята току що се сбъдна“, коментира 34-годишният нападател пред официалния сайт на УЕФА.

Преди да триумфира в Лига Европа с Атлетико (Мадрид), Фернандо Торес спечели турнира и през 2013 година с Челси. Година по-рано взе и титлата от Шампионската лига със „сините“ и спечели ФА Къп. С националния отбор на Испания е световен и двукратен европейски шампион. Има златни медали от континенталните шампионати до 16 и до 19 г.

„Фенове на Атлетико, вие заслужавате светът да бъде в краката ви. Горд съм с този клуб и неговите привърженици. Благодаря от все сърце за всичко. По-щастлив е невъзможно да бъда“, написа Хлапето на официалния си профил в „Туитър“.

РЕЗУЛТАТИ, ПРОГРАМА И КЛАСИРАНЕ В ЛИГА ЕВРОПА