Австрийският шампион и носител на купата на страната Залцбург обърна у дома Лацио и го разби с 4:1 в реванша им от четвъртфиналите на Лига Европа. Така „червените бикове“ от града на Волфганг Амадеус Моцарт наваксаха пасива си от два гола след загубата с 2:4 в Рим и с общ резултат 6:5 се класираха за полуфиналите на турнира.

През първата част нито един от двата тима не успя да превърне в гол някое от положенията си, но след почивката съперниците предложиха на феновете страхотен спектакъл.

Голмайсторът на „орлите“ Чиро Имобиле (55) се разписа след асистенция на Луис Алберто и изведе гостите напред в резултата. По-малко от 60 секунди по-късно Мунас Дабур (56) изравни след подаване на Ябол. В следващата атака Имобиле вкара нов гол за Лацио, но той бе отменен заради засада.

Истински шок настъпи за италианския тим в рамите на само четири минути. Амаду Хайдара (72) направи пълен обрат след пас на Валон Бериша, а кореецът Хий-Чан Хванг (72) вкара за 3:1. При този резултат домакините вече имаха предимство заради двата си гола на чужд терен. Щефан Лайнер (76) реализира с глава и тотално шокира гостите след асистенция на Андре Рамальо.

До края на мача лациалите опитаха всичко по силите си да вкарат втори гол и да стигнат поне до продължения, но Залцбург не се пропука в отбрана и заслужено се класира на полуфиналите в надпреварата.

РЕЗУЛТАТИ, ПРОГРАМА И КЛАСИРАНЕ В ЛИГА ЕВРОПА