Славия (Прага) надви рекордьора с пет трофея в Лига Европа Севиля с 4:3 след продължения и го елиминира на 1/8-финалите в турнира. Първата среща бе завършила 2:2 в Испания, а и редовното време в чешката столица приключи при същия резултат и се стигна до невероятна драма в продълженията, в които първо гостите поведоха, а след това домакините обърнаха нещата в своя полза и ликуваха с гол в 119-ата минута на Траоре.

Срещата започна добре за чешкия вицешампион, който поведе с попадението на камерунския халф Микаел Нгадеу-Нгадуи (14) след пас на Милан Шкода. Малко преди края на първата част обаче Уисам Бен Йедер (44-дузпа) изравни.

Веднага след почивката и Славия получи 11-метров наказателен удар, а Томаш Сучек (46-дузпа) не сгреши от бялата точка. Радостта на домакините обаче не бе дълга, тъй като скоро след това Мунир (54) отново изравни за андалусци след асистенция на Роке Меса. До края на редовното време нито един от двата тима не успя да вземе превес.

В първото от двете продължения Франко Васкес (98) изведе гостите за първи път напред в резултата след подаване на Куинси Промес. Чехите обаче не се предадоха и чрез холандеца Мик ван Бюрен (102) изравниха, а асистенцията бе на Сучек. При 3:3 обаче севилци продължаваха да имат предимство заради повечето си голове на чужд терен. Драмата бе пълна, след като Ибрахим Траоре (119) вкара гол малко преди края и класира чешкия тим на 1/4-финалите в турнира.

ЛИГА ЕВРОПА - СЕЗОН 2018/2019