Айнтрахт (Франкфурт) срази у дома Бенфика с 2:0 в реванша им от 1/4-финалите на турнира Лига Европа и с общ резултат 4:4 и повече голове на чужд терен се класира за следващата фаза на турнир, където ще има за съперник Челси, елиминирал Славия (Прага) с общ резултат 5:3. Филип Костич (37) и Себастиан Роде (67) бяха точни за "орлите" от Франкфурт и ги класираха за полуфинал на европейски клубен турнир за пътрви път от 1980 година насам

Домакините бяха по-дейни от самото начало и пропуски направиха Филип Костич и Лука Йович. Все пак в 37-ата минута Айнтрахт поведе след гол на Костич, който бе в положение на засада, но тя не бе маркирана от страничния съдия. Гачинович шутира от 19 метра, топката се отклони от гредата и Костич направи добавка за 1:0. Повторенията показаха явна засада на голмайстора, но в Лига Европа няма ВАР и ситуацията не бе прегледана от съдията, който пък изгони наставника на гостите на трибуните заради протестите му. До края на полувремето немският тим натискаше в търсене на втори гол, но нямаше късмет в завършващата фаза.

Малко след почивката в 47-ата минута Жоао Феликс нахлу в наказателното поле на домакините и подаде остро, но защитник подложи крак и изби топката в корнер. Последваха пропуски на Гачинович и Йович от Айнтрахт, за да дойде 67-ата минута, в която Себастиан Роде реализира втория гол с шут от среда дистанция и феновете на домакините изпаднаха в екстаз. „Лисабонските орли“ натиснаха в заключителните минути и в 85-ата бяха близо до попадение, но топката се удари в страничната греда след удар на резервата Едуардо Салвио.

В крана сметка Айнтрахт се класира за полуфиналите, където ще срещне Челси, който отстрани Славия (Прага) с общ резултат 5:3.

ЛИГА ЕВРОПА - СЕЗОН 2018/2019