Играй БЛИЦ ГЕЙМ 3 - ТУК!

УЕФА назначи холандския рефер Бас Найхуис за съдия на реванша от третия квалификационен кръг на Лига Европа между Зрински и Лудогорец, пише „Тема Спорт“. Мачът ще се играе на стадион „Пецара“ в Широки Брег, а "орлите" спечелиха първата среща с 1:0.

41-годишният съдия по професия е касапин, но върти собствен бизнес – притежава пекарна. Холандецът е по-скоро карък за българските отбори на международната сцена. Свирил е три мача, от които нашите тимове имат две загуби и една победа.

На 1 ноември 2016 година Найхуис ръководи срещата от груповата фаза на Шампионската лига между Лудогорец и Арсенал, в който „орлите“ изтърваха аванс от два гола и в крайна сметка загубиха с 2:3. Месут Йозил вкара изключителен победен гол за „артилеристите“ две минути преди края на редовното време.

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

Малко повече от година по-рано (на 3 септември 2015 година) Бас Найхуис беше съдия на евроквалификацията между България и Норвегия. Мачът беше решителен за „лъвовете“ за евентуално класиране за бараж за Евро 2016, но загубиха с 0:1 от скандинавците.

Единственият български успех под ръководството на касапина е на 18 ноември 2009 година, когато националният отбор печели с 4:1 като гост на Малта в контрола. Димитър Бербатов вкара два пъти и подобри рекорда на Христо Бонев за най-много голове с екипа на „лъвовете“.

В събота вечерта Бас Найхуис беше съдия при убедителната победа на ПСВ Айндховен с 4:0 над Утрехт. Последната му международна проява е контролата между Тунис и Испания (0:1) на 9 юни.

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа

Следете с БЛИЦ: Първа лига - трансфери и подготовка, лято 2018

Първа лига - сезон 2018/2019