Хайдук получи неочаквана помощ за предстоящия сблъсък с Левски от втория квалификационен кръг на Лига Европа. Тя дойде от треньора на Сутиеска Никола Ракойевич, който сподели впечатленията си от "сините". Както е известно, 26-кратният шампион на България отстрани черногорците в първия кръг на надпреварата.

"Левски показа две различни лица срещу нас. В Черна гора играха много по-различно, отколкото в София. В България имаха огромна подкрепа от феновете. Със сигурност за вас е от голяма полза, че ще гостувате пред празни трибуни", започна Ракойевич.

"В предни позиции разчитат на чужденци. Адениджи, Нар и Мапуку. Последният е много неудобен съперник. Стреля от всяка позиция. Освен това обича да провокира и търси фаулове. Мисля обаче, че не може да изкара повече от 60 минути. Поне срещу нас беше така. Другият опасен играч е Роман Прохазка. Той организира играта на Левски и го прави добре. Обича да шутира от голяма дистанция и често вкарва от над 25 метра".

"В защита Левски е тромав. Там играят Пиргов и Яблонски. Вторият е висок и силен във въздуха. Не е обаче маневрен и Хайдук може би трябва да използва бързи нападатели".

"Най-голямо впечатление от Левски ми направиха феновете. Наистина са невероятни. Голям плюс е за вас, че няма да подкрепят отбора в София. Като цяло мисля, че Хайдук ще продължи. Пожелавам ви го. Това ще е отмъщение и за нас", завърши Ракойевич пред хърватските медии.  

Хайдук и Левски се изправят един срещу друг в четвъртък от 21:30 часа.

Следете с БЛИЦ СПОРТ: Първа лига - трансфери и подготовка
Първа лига, сезон 2017/2018 - телевизионна програма
Лига Европа - сезон 2017/2018