Наполи спечели с 2:0 при визитата си на РазенБалшорт Лайпциг и заличи пасива си от две попадения в първия мач, но въпреки това отпадна на 1/16-финалите в Лига Европа с общ резултат 3:3 и по-малко вкарани голове на чужд терен. Италианският гранд бе загубил с 1:3 в първата среща на свой терен. Пьотр Зиелински (32) и Лоренцо Инсиние (86) вкараха голове за гостите в реванша.

Гостите от Италия имаха инициативата от самото началото и още в 12-ата минута Марек Хамшик шутира от воле, но право в ръцете на вратаря. Две минути по-късно Марсел Забитцер от „биковете” отправи удар, а топката бе избита от Лоренцо Тонели с глава и след това кацна на напречната греда. Усилията на неаполитанците бяха възнаградени с гол на Пьотр Зиелински (32) направил добавка след отразен удар на Инсиние преди това. В края на полувремето домакините имаха добра възможност, но ударът на Тимо Вернер с глава не бе точен.

Темпото бе бавно през втората част и головите положения бяха рядкост. В 68-ата Дрис Мертес шутира, но право в ръцете на вратаря. Хосе Кайехон пропусна добра възможност за удвояване на преднината на гостите, но малко след това се реваншира, асистирайки на Лоренцо Инсиние (86), който възроди мечтите на Наполи. Италианският гранд се нуждаеше от само още един гол за продължаване в следващата фаза, но така и не успя да го постигне.

Така „червените бикове” ще играят на 1/8-финал в Лига Европа за пръв път в историята си, след като този сезон са дебютанти в европейските клубни турнири. Наполи ще съсредоточи усилия в Серия „А”, където води битка с Ювентус за титлата.

РЕЗУЛТАТИ, ПРОГРАМА И КЛАСИРАНЕ В ЛИГА ЕВРОПА