Лудогорец загуби с 0:1 като гост на Милан в реванш от елиминациите в 1/16-финалите на Лига Европа и отпада от борбата след 0:4 общ резултат. В първата среща италианците победиха с 3:0 и сега на свой терен заложиха на опита, като се възползваха от грешките на съперника. 
Лудогорец бе по-активният отбор, особено през втората част, но трудно стигаше до 100%-ови положения заради добре подредената италианска отбрана. В атака италианците залагаха на бързи контри, което им донесе успех.

Срещата започна добре за Лудогорец и разградчани се отчетоха с удари на Марселиньо, Швиерчок и Терзиев, но без опасност за Антонио Донарума. Домакините отвърнаха с удар на Андре Силва в 12-ата минута - първи точен в срещата. "Росонерите" успяха да се възползват от грешка в отбраната на Лудогорец и Борини откри резултата след контраатака, разписвайки се и във втория мач с българския шампион. Последваха динамични минути до края на полувремето, в които Марселиньо на два пъти и Вандерсон бяха близо до гола, а Кутроне и Борини също бяха замесени в опасности пред вратата на Броун. 

През втората част разградчани заиграха по-активно, а двата тима си размениха по една добра възможност в рамките на минута, като Марселиньо и Кутроне се разминаха с топката в близост до вратата. Лудогорец можеше да стигне до равенство между 57-ата и 63-ата минута, когато удар на Швиерчок бе спасен по невероятен начин от Донарума, а след него Натанаел стреля неточно, след като преодоля няколко бранители на "росонерите". До края на срещата липсваха реални голови положения, с което Милан взе своето и продължава напред с общ резултат 4:0 от двата двубоя с Лудогорец.

МИЛАН - ЛУДОГОРЕЦ 1:0
1:0 Фабио Борини (21')

По-важното от срещата по минути:
0' Около 10 хиляди зрители на "Сан Сиро", малко над 1000 от тях са фенове на Лудогорец. Слаб дъжд и лек вятър, около 4 градуса температура на въздуха.
1' Начало на мача.
2' Силен удар на Марселиньо от границата на наказателното поле, но топката прелита над вратата. Първа опасност в мача!
3' Швиерчок излиза сам срещу Донарума, но реферът маркира засада.
5' Удар с глава на Терзиев след корнер, но топката попада в тялото на италиански бранител.
6' Кутроне проби по лявото крило и центрира по земя, но топката е изчистена. Първа възможност за Милан в мача!
12'  Андре Силва получи топката пред наказателното поле и стреля силно, но в ръцете на Броун. Първи точен удар в срещата.
21'  ГООООЛ за Милан!  Грешка в отбраната на Лудогорец при контраатака! Кутроне бе изпуснат по лявото крило и центрира топката, а Борини я засече в мрежата за 1:0. Нападателят се разписа и в първия мач за 3:0 в Разград.

27'  Марселиньо опита удар от въздуха от точката на дузпата след центриране от дясно, но не намери добре топката.
36'  Анисе открадна топката от защитник на Милан пред наказателното поле, остави я на Вандерсон, но ударът му бе твърде слаб.
38'  Поредна грешка на Милан. Вандерсон напредна и подаде към Марселиньо, но топката му е изчистена в последния момент.
40'  Кутроне се откъсна по лявото крило и опита удар, но Терзиев се хвърли в краката му и блокира изстрела.
43' Моци опита удар от въздуха след центриране от корнер и отбита топка, но не я намерио добре и тя премина на метри встрани.
44'  Броун увисна при диагонален пас към Борини, последва лек удар към опразнената врата, но Терзиев изчиства с плонж.
45' Край на първото полувреме!
***
46' Начало на втората част!
52'  Добро подаване към Марселиньо, но Абате го затвори и полузащитникът не успя да отправи хубав удар.
53'  Удар на Борини се превърна в пас за Кутроне, но нападателят не стигна до топката.
57'  Швиерчок получи топката около точката за изпълнение на дузпа, стреля силно, но Донарума показа рефлекс и отби удара му. Най-чистото положение за Лудогорец от началото на мача!
63'  Натанаел навърза трима бранители на Милан и нахлу по лявото крило, но стреля неточно, вместо да подаде на свободен съотборник.
82'  Швиерчок получи топката в наказателното поле, но се забави и италиански защитник го блокира.
84' Родригес центрира остро в наказателното поле, но Дяков изчиства в корнер.
87'  Силен удар на Натанаел от пряк свободен удар, но твърде високо.
90' Край на мача!

AC MilanМИЛАН: 90.Антонио Донарума, 68.Рикардо Родригес, 13.Алесио Романьоли (19.Леонардо Бонучи ), 17.Кристиан Сапата, 20.Иняцио Абате, 18.Рикардо Монтоливо, 79.Франк Кесие  ( 4.Хосе Маури), 73.Мануел Локатели, 11.Фабио Борини , 63.Патрик Кутроне ( 7.Никола Калинич), 9.Андре Силва
Резерви: 99.Джанлуиджи Донарума, 5.Джакомо Бонавентура, 10.Хакан Чалханоглу, 21.Лукас Билиа

LudogoretsЛУДОГОРЕЦ: 1.Хорхе Броун, 30.Козмин Моци, 88.Вандерсон, 12.Абел Анисе  (18.Светослав Дяков), 44.Яцек Горалски , 93.Върджил Мисиджан ( 92.Джоди Лукоки), 6.Натанаел, 4.Сисиньо, 70.Якуб Швиерчок, 84.Марселиньо ( 10.Густаво Кампаняро)
Резерви: 33.Ренан дос Сантос, 32.Игор Пластун, 2.Рафаел Форстър, 98.Светослав Ковачев

Съдия: Алберто Ундиано Майенко (Испания)
Стадион: "Сан Сиро", Милано
Легенда:       

БЛИЦ ПРЕДСТАВЯ ВСИЧКО ЗА БЪЛГАРСКОТО УЧАСТИЕ В ЕВРОПА
РЕЗУЛТАТИ, ПРОГРАМА И КЛАСИРАНЕ В ЛИГА ЕВРОПА