Воденият от Станимир Стоилов Астана спечели с 1:0 при визитата си на Славия (Прага) в Чехия и се класира за първи път на 1/16-финалите на Лига Европа като втори от група „А” на надпреварата. Тим от Казахстан ще играе за първи път напролет в евротурнирите, което затвърждава легендарния статут на Мъри Стоилов, който е най-добрият български треньор в чужбина. Босненският защитник Марин Аничич (38) вкара единствения и победен гол за първенеца на Казахстан, който до края на мача не се пропука отбрана и ликува с трите точки. Астана събра 10 точки и измести чешкия гранд от второто място в крайното класиране на групата. Славия (Прага) остана трети с 8 точки и приключва с евротурнирите за настоящата кампания.

В другата среща от групата лидерът Виляреал загуби у дома от аутсайдера Макаби (Тел Авив) с 0:1. „Жълтата подводница” бе с повечето си резервни футболисти и отстъпи на израелците след попадение на Ник Блакман (60), възползвал се от подаване на Дор Миха. Виляреал завърши първи с 11 точки, а Макаби остана последен с 4 точки.

Жребият за 1/16-финалите ще се тегли на 11 декември в понеделник от 14:00 часа българско време в централата на УЕФА в Нион (Швейцария).

РЕЗУЛТАТИ, ПРОГРАМА И КЛАСИРАНЕ В ЛИГА ЕВРОПА