Мечтата на Станимир Стоилов-Мъри за прогрес в евротурнирите угасна, след като Астана завърши при зрелищно реми 3:3 със Спортинг в Лисабон на 1/16-финалите в Лига Европа. Португалският тим бе спечелил с 3:1 първия мач в Казахстан и с общ резултат 6:4 се класира за 1/8-финалите в турнира.

Срещата в Португалия започна по ужасяващ начин за тима на българския специалист, който изоставаше в резултата след само 3 минути игра. Автор на попадението за Спортинг бе холандецът Баст Дост, а асистент бе Браян Руис.

Астана обаче не смути от ранния гол, а напротив, започна да играе все по-добре и това даде резултат в 37-ата минута, когато Марин Томасов отбеляза хубаво попадение. Минута по-рано Джордже Деспотович от гостите нацели лявата греда на Патрисио. Така двата отбора се оттеглиха на почивката при резултат 1:1.

Второто полувреме започна, точно както и първото - с гол на Спортинг. В 53-ата минута Бруно Фернандеш вкара красиво попадение от далечна дистанция, за да направи резултата 2:1 за домакините.

В 63-ата минута Фернандеш окончателно уби надеждите на Астана, след като успя да отбележи второто си попадение в срещата - 3:1.

В 80-ата минута на мача отборът на Мъри направи резултата 2:3 чрез Патрик Твумаси, а дълбоко в добавеното време Дмитри Шомко вкара нов гол за Астана и оформи крайното 3:3.

Така казахстанският отбор отпадна на 1/16-финалите в Лига Европа от португалския гранд.

РЕЗУЛТАТИ, ПРОГРАМА И КЛАСИРАНЕ В ЛИГА ЕВРОПА