Олимпик (Марсилия) срази у дома РазенБалшпорт Лайпциг с 5:2 в реванш от четвъртфиналите на Лига Европа и с общ резултат 5:3 се класира за полуфиналната фаза.

Гостите от Германия шокираха своите домакини още в самото начало с гол на Брума (2), който се разписа след пас на Огустен и силен удар. Марсилци отвърнаха бързо в 6-ата минута след удар на Костас Митроглу, който засече топката след корнер, и автогол на Щефан Илзанкер. Френският тим направи пълен обрат с попадението на Буна Сар (9), който не остави шансове за вратаря Гулачи, поставен под истински обстрел и отразил преди това два удара на Товен.

В 17-ата минута Димитри Пайе вкара гол и докато феновете празнуваха по трибуните, попадението бе отменено заради фаул в атака на Митроглу. Все пак натискът на домакините даде резултат и те взеха два гола аванс чрез Флориан Товен (37), който вкара с глава за 3:1.

След почивката в 53-ата минута Митроглу пропусна сам срещу вратаря, а малко след това Огустен (55) вкара втори гол за гостите след пас с пета на Наби Кейта. Радостта на „червените бикове“ бе кратка, тъй като Димитри Пайе (60) нахлу в наказателното поле и реализира за 4:2.

В самия край вратарят на домакините Пеле направи страхотно спасяване. Гостите хвърлиха всички сили в атака и дори вратарят Гулачи излезе в предни позиции, а в последните секунди Хироки Сакай (90+4) на празна врата оформи крайния резултат.

Така Олимпик (Марсилия) се класира за полуфиналите на турнира и очаква следващия си съперник.

РЕЗУЛТАТИ, ПРОГРАМА И КЛАСИРАНЕ В ЛИГА ЕВРОПА