Лудогорец загуби с 1:2 домакинството си на Истанбул Башакшехир от Група "C" на Лига Европа. В другата среща Брага спечели с 3:1 срещу Хофенхайм и си гарантира първото място в крайното класиране, събирайки 10 точки. Кръг преди края Лудогорец е втори с 8, на третата позиция е Истанбул Башакшехир с 5, а Хофе има 4. 

Кой ще е вторият отбор, който ще се класира на 1/16-финалите - ще стане ясно на 7 декември. Тогава Лудогорец гостува в Германия, като и равенство устройва "орлите" да завършат втори в групата.

Резултатът на мача в Разград тази вечер откри Един Вишча в 20-ата минута, Керим Фрай удвои в 28-ата. Гостите бяха доста активни през първата част, но след почивката избраниците на Димитър Димитров - Херо играха много силно, особено в последния половин час. В 65-ата минута Марселиньо намали на 1:2, разписвайки се с глава след центриране на Върджил Мисиджан, а от този момент до края "орлите" упражниха масиран натист и пропиляха поне пет реални голови ситуации. На няколко пъти и вратарят Мерт Гюнок отчая футболистите на българския шампион с отличните си намеси. 



Най-фрапантният пропуск за Лудогорец пък беше направен от Вандерсон, който в 47-ата можеше да намали резултата. Бразилецът направи двойно подаване с резервата Клаудиу Кешерю, появил се в игра в началото на второто полувреме. Румънецът върна топката за Вандерсон пред голлинията, той обаче не успя да я насочи във вратата и пропусна отблизо. 

За гостуването в Разград треньорът на Истанбул Башакшехир Абдула Авджъ беше извършил цели шест промени в титулярния състав в сравнение гръмката победа на тима му отпреди няколко дни с 5:1 над Галатасарай. За Лудогорец пък на пейката отново остана Светослав Дяков, който не взе участие в мача. Марселиньо и Мисиджан бяха най-активният в редиците на "орлите" в този двубой, докато Джоди Лукоки бе доста пасивен и логично бе заменен с Кешерю още в началото на второто полувреме.

Важни намеси в заключителните минути имаше и Ренан дос Сантос. Стражът на Лудогорец опази вратата си в три напечени ситуации, но в крайна сметка "орлите" записаха първа загуба в Лига Европа този сезон. Сега за тима на Херо предстои важно гостуване на Хофенхайм на 7 декември по пътя към заветната цел - класиране на 1/16-финалите.

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа
РЕЗУЛТАТИ, ПРОГРАМА И КЛАСИРАНЕ В ЛИГА ЕВРОПА 

ВСИЧКО ЗА ПЪРВА ЛИГА

Първа лига, сезон 2017/2018 - телевизионна програма

ЛУДОГОРЕЦ - ИСТАНБУЛ БАШАКШЕХИР 1:2
0:1 Един Вишча (20), 0:2 Керим Фрай (28), 1:2 Марселиньо (65)

Мачът по минути с БЛИЦ
1 - Начало на срещата.
9  Първа сериозна опасност в мача. Единч бе изпуснат от отбраната на Лудогорец и отблизо засече с глава центрираната топка, за късмет право в обсега на Ренан, който спаси.
19 Козмин Моци прати топката в мрежата на гостите, но попадението правилно не беше зачетено заради засада. Защитникът на домакините беше зад отбраната на гостите след центриране от фаул на Вандерсон.
20  ГОЛ! Истанбул Башакшехир открива резултата - 0:1! Точен е Един Вишча, който наказа Ренан след отлично извеждащо подаване на Керим Фрай. 
28  ГОЛ! Гостите отново бележат - 0:2! Керим Фрай напредна по лявото крило и стига почти до аутлинията, след което навлезе навътре към границата на наказателното поле, откъдето стреля, топката рикошира в крака на Игор Пластун и подлъга Ренан, попадайки във вратата му.  
37 - Сисиньо нанесе силен удар, Кайсара успя да изчисти. Топката попадна в Марселиньо, който стреля от въздуха, но покрай втатата на Истанбул Башакшехир. 
43  Първи удар в очертанията на вратата на гостите. Анисе стреля от около 20 метра, Мерт Гюнок спаси.
45 - Край на първотo полувреме.
-------------------------
46 - Начало на второто полувреме.
46   Херо търси промяна, заменя Лукоки с Клаудиу Кешерю.
47  Вандерсон пропиля отличен шанс! Бразилецът направи двойно подаване с Кешерю, който му върна топката пред голлинията. Вандерсон обаче не успя да я насочи във вратата на гостите и направи фрапантен пропуск отблизо. 
65  ГООООЛ! Марселиньо вдига на крака публиката на "Лудогорец Арена" - 1:2! Мисиджан напредна по дясното крило и поднесе топката право на главата на бразилеца, който отблизо се разписа. 
67  Смяна за гостите. Наполеони излиза, в игра се появява Марсио Мосоро.
67 - Играчите на Истанбул Башакшехир грешат при изнасянето на топката, Пластун я отне и стреля, Гюнок спаси.
69 - Удар на Вандерсон излиза в аут. 
70  Горалски стреля от над 20 метра, но неточно, топката се озова в Анисе, който я изпрати над напречната греда.
73  Невероятно спасяване на Гюнок, който се намеси решително и успя да избие изстрел на Пластун. Топката летеше право в долния десен ъгъл на вратата на гостите.
74  Лудогорец пропусна пореден шанс! При разбъркване в наказателното поле на турците, Вандерсон стреля, Гюнок се намеси блестящо и изби топката в корнер. 
78  Ренан на два пъти се намеси решително след удари на Мосоро, спасявайки ги. При втория от тях играчът на гостите стреля от много близо, но стражът на "орлите" съумя да се справи и да избие топката.
82  Горалски е заменен от Густаво Кампаняро, който е с изрусена коса.
87  Ердинч излиза, Елджеро Елиа вече е в игра.
90  Грешка на Пластун, която позволи на Мосоро да му отнеме топката в наказателното поле на "орлите", Ренан отново е блестящ и спасява. 
90 - Добавеното време е 4 минути.
90+4 - Край на мача. Лудогорец загуби с 1:2 от Истанбул Башакшехир.


ЛУДОГОРЕЦ: 33.Ренан дос Сантос, 4.Сисиньо, 30.Кoзмин Моци, 32.Игор Пластун, 6.Натанаел, 44.Яцек Горалски (82  10.Густаво Кампаняро), 12.Абел Анисе, 88.Вандерсон, 84.Марселиньо , 92.Джоди Лукоки (46  28.Клаудиу Кешерю), 93.Върджил Мисиджан
Резерви: 1.Хорхе Броун, 55.Георги Терзиев, 8.Лукас Саша, 10.Густаво Кампаняро, 18.Светослав Дяков, 28.Клаудиу Кешерю, 37.Жоао Пауло 
Треньор: Димитър Димитров


ИСТАНБУЛ БAШАКШЕХИР: 34.Мерт Гюнок, 80.Жуниор Кайсара, 4.Джоузеф Атамах, 6.Александру Епуреану, 39.Алпарслан Ердем, 17.Ирфан Кахвечъ,  88.Гьокхан Инлер, 7.Един Вишча  (90+2  27.Мануел да Коста), 18.Стефано Наполеони (67  8.Марсио Мосоро), 29.Керим Фрай , 19.Мевлют Ердинч (87  11.Елджеро Елиа)
Резерви: 1.Волкан Бабаджан, 27.Мануел да Коста, 33.Югюр Учар, 59.Окан Сарачоглу, 8.Марсио Мосоро, 11.Елджеро Елиа
Треньор: Абдула Авджъ

Разград, стадион "Лудогорец Арена"
Съдия: Мирослав Зелинка (Чехия)

Легенда: гол , автогол , жълт картон , втори жълт картон , червен картон , смяна ,  опасна ситуация