Лудогорец е притиснат до стената и победата над АЕК (Ларнака) тази вечер е задължителна (мачът е от 22:00 часа в Разград). "Орлите" измъкнаха само точка от гостуването в Кипър, която дойде след двете загуби от Леверкузен (2:3 в Разград) и Цюрих (0:1 в Швейцария). 

Така с актив от само една точка шампионът на България е на третото място в група "А" на Лига Европа и класирането във фазата на елиминациите изглежда доста трудно. "Орлите" в момента са на 5 точки от втория Леверкузен (6 т.), който приема лидера Цюрих. Швейцарският тим е с пълен актив - 9 точки, като с евентуална победа и днес ще си гарантира първото място и класирането на 1/16-финалите, събирайки 12 точки. 

Тогава за Лудогорец остава да се бори с Леверкузен за втората позиция, която също осигурява място в елиминациите. Решителен може да се окаже мачът в Германия. "Орлите" гостуват на "аспирините" на 29 ноември. При загуба Лудогорец на практика ще се сбогува с възможността за прескачане на групата, тъй като изоставането от първите две места ще бъде сериозно.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

За отбора на Антони Здравков предстоят общо три мача до края - днес с АЕК, гостуването на Леверкузен и домакинството на Цюрих. Дори спечелването на максималния брой точки - 9, може да не бъде достатъчен на "орлите" да прескочат групата. Ако запишат три победи, "орлите" ще завършат с 10 точки, като ще трябва да се надяват в последния кръг АЕК да победи Леверкузен в Кипър. Предвид оставащите общо 6 мача в група "А", могат да бъдат разиграни десетки варианти. Едно е важно към момента: Лудогорец да победи тази вечер и да съхрани шансовете за класиране на 1/16-финалите. 

БЛИЦ СПОРТ припомня, че ако се стигне до равенство в точките между Лудогорец и някой от конкурентите за първите две места, от основно значение са следните критерии по реда на изреждането им:

1. Брой точки в преките двубои.
2. По-добра голова разлика в преките сблъсъци.
3. Повече отбелязани голове в мачовете между двата отбора, ако головата разлика и точките (по победа за всеки или два хикса) са равни.
4. Повече голове, отбелязани на чужд терен в директните сблъсъци.
5. Балансът между двата спорещи тима, но само в сблъсъците им с останалите отбори в групата.
6. Ако и това е равно - головата разлика от всички срещи в групата.
7. Брой отбелязани голове от всички срещи в групата.
8. Брой голове като гост от всички срещи.
9. Брой победи, постигнати от всички мачове.
10. Брой победи като гост.
11. Феърплей критерий (по-малко наказателни точки) като червеният картон или два жълти е 3 точки, а жълтият - 1.
12. Ако и това е равно, се гледа клубният коефициент на тимовете, като този с по-висок продължава напред.

ЛИГА ЕВРОПА - СЕЗОН 2018/2019

Мачовете до края на груповата фаза:

8 ноември, 22:00 часа
Лудогорец - АЕК
Леверкузен - Цюрих

29 ноември,19:55 часа
Леверкузен - Лудогорец
Цюрих - АЕК

13 декември, 22:00 часа
Лудогорец - Цюрих
АЕК - Леверкузен

Класирането преди днешните мачове:

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа

Представяме ви някои от вариантите на развитие на мачовете и класирането в групата:

ВАРИАНТ 1: 
Лудогорец - АЕК 2
Леверкузен - Цюрих Х

* При този развой Лудогорец остава трети с едва 2 точки, Цюрих събира 10 и става недостижим от "орлите". Леверкузен обаче ще събере 7 точки и решителна ще се окаже срещата на 29 ноември между "аспирините" и българския тим.

ВАРИАНТ 2:
Лудогорец - АЕК 1
Леверкузен - Цюрих 1

* При този развой Лудогорец ще стане с 4 точки, но пък Леверкузен ще запази преднината си от 5 пред българите, като ще събере 9 и ще се изравни с Цюрих.

ВАРИАНТ 3:
Лудогорец - АЕК 1
Леверкузен - Цюрих Х

* При този развой Лудогорец ще остане трети с 4 точки, като ще скъси дистанцията от Леверкузен, който ще бъде със 7 преди мача помежду им на 29 ноември.

ВАРИАНТ 4:
Лудогорец - АЕК Х
Леверкузен - Цюрих Х

* При това развитие на мачовете днес разликата в точките ще се запази и Лудогорец ще се нуждае от задължителни победи в Германия и в домакинството на Цюрих, за да завърши с 8 точки. Дори и тогава обаче класирането на 1/16-финалите не е сигурно, тъй като челниците Цюрих и Леверкузен ще имат повече точки.