Играй БЛИЦ ГЕЙМ 3 - ТУК!

Лудогорец гостува на Торпедо (Кутаиси) в първи мач от плейофната фаза на Лига Европа. Срещата на стадион „Михаил Месхи“ в Тбилиси започва в 19:00 часа.

Залогът е изключително голям. При елиминиране на грузинския шампион, „орлите“ не само ще влязат в групите на турнира, но ще спечелят и 2,92 милиона евро. Отпадналият тим ще вземе само 300 000 евро.

Попадането в груповата фаза ще направи българския първенец участник при разпределянето на 84 милиона евро сред 48 отбори. Сумата ще завиди от клубния коефициент и от това доколко клубовете разпознаваеми са сред запалянковците на Стария континент. Победата в групите носи 570 хиляди евро, а равенството 190 хиляди. Първият в класирането на всяка група взима бонус от 1 милион евро, а вторият - 500 хиляди евро. Класирането за 1/16-финалите напролет вкарва и допълнително 500 хиляди евро.

Но докато се започне със смятането на такива суми, в лагера на Лудогорец има още време, както и едно препятствие в лицето на Торпедо. Бонус за разградчани е фактът, че съперникът не може да играе на собствения си стадион в Кутаиси и днес ще се надява феновете в столицата Тбилиси да ударят едно рамо.

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+) 

При успех на мисия "Торпедо" Лудогорец за пети път ще играе в груповата фаза на евротурнир. Те си извоюваха право на участие в същинската фаза на Шампионската лига през сезон 2014/15 и 2016/17, а в Лига Европа бяха през 2013/14 и 2017/18.

Стадионът в Тбилиси вече донесе късмет на един български тим. През 2006-а там Левски победи с 2:0 Сиони Болниси, а след това стана първият роден отбор, класирал се за груповата фаза на Шампионската лига.

Целта пред Лудогорец тази вечер е да направи така, че да си осигури спокоен реванш. Ответната битка е на 30 август, четвъртък, от 20:00 часа на "Лудогорец Арена" в Разград.

ТОРПЕДО (КУТАИСИ) – ЛУДОГОРЕЦ

Днес от 19:00 часа по Диема Спорт
Тбилиси, „Михаил Месхи“
Съдия: Хюсеин Гьочек

ВЕРОЯТНИ СЪСТАВИ
Торпедо (Кутаиси): Квашквадзе, Гегечкори, Кобакхидзе, Азатски, Марин, Цинсадзе, Хлинка, Долидзе, Кухианидзе, Кимадзе, Лачни
Контузени: няма
Наказани: няма

Лудогорец: Браун, Сисиньо, Моци, Недялков, Натанаел, Дяков, Кампаняро, Вандерсон, Мисиджан, Марселиньо, Кешерю
Контузени: Вл. Стоянов, Анисе, Саша, Ренан, Григоре
Наказани: няма

Баланс: нямат играни мачове един срещу друг

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа

Следете с БЛИЦ: Първа лига - трансфери и подготовка, лято 2018

Първа лига - сезон 2018/2019