Два от най-успешно представилите се отбори в първия кръг на Лига Европа - Лудогорец и Славия (Прага), са владеели най-малко топката от всички 48 отбора. Те са притежавали кълбото в 36% от мачовете си, а съперниците им съответно в 64% от срещата, пише "Меридиан Мач". Разградчани изтръгнаха ремито с Истанбул Башакшехир от изключително негостоприемен стадион и при това имаха повече чисти положения. Славия пък победи с 1:0 най-силния израелски тим в последните десетина години Макаби (Тел Авив). 

Друг тим от нашата група - Брага, който победи сензационно Хофенхайм с 2:1 като гост, пък е на трето място по малко владеене на топката с 37%. Риека - АЕК е единственият мач, в който двата тима са владеели топката еднакво продължително. 

Въпреки че Лудогорец трябваше да се защитава срещу един от най-силните тимове в турнира, отборът на Димитър Димитров - Херо го направи коректно и не изработи нито един жълт картон. Още шест отбора останаха без официални предупреждения - Реал Сосиедад, Арсенал, Кьолн. Зенит, Витес и Витория (Гимараеш).

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа
РЕЗУЛТАТИ, ПРОГРАМА И КЛАСИРАНЕ В ЛИГА ЕВРОПА 

ВСИЧКО ЗА ПЪРВА ЛИГА
Първа лига, сезон 2017/2018 - телевизионна програма
Следете с БЛИЦ СПОРТ: Първа лига - трансфери и подготовка