ВЕСЕЛИН РУСИНОВ, специален пратеник на БЛИЦ 

Лудогорец излиза тази вечер от 19:55 часа срещу Леверкузен в петия си мач от група "А" на Лига Европа. "Орлите" загубиха шансове да продължат в 1/16-финалите, след като спечелиха едва две точки до момента (равенствата с АЕК (Ларнака) - 1:1 и 0:0). "Аспирините" пък вече си осигуриха място във фазата на елиминациите.

Всички в Лудогорец още съжаляват за допуснатия обрат от 2:0 до 2:3 в Разград срещу Леверкузен на старта. Футболистите на Антони Здравков ще се опитат тази вечер да отмъстят на бившия отбор на Димитър Бербатов. Освен това Козмин Моци и компания излизат на "Бай Арена" за запазване на честта си, надявайки се да напуснат Европа с вдигната глава.

Мачът е важен за Лудогорец и от финансова гледна точка, тъй като победите в Лига Европа носят по 570 000 евро, а равенството - 190 000 евро. 

Двубоят има значение и за клубния коефициент на "орлите", защото през следващия сезон ще отпадне този от 2014/2015 година.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Единствените липсващи за Лудогорец са наказаният Натанаел и Густаво Кампаняро, който получи травма по време на последния мач на отбора в Първа лига срещу Локомотив (Пловдив), спечелен трудно с 1:0. Антони Здравков обаче има достатъчно опции за рокади в неговата зона. 

"Аспирините" пък на свой ред се очаква да са без хърватския национал Тин Йедвай, който се оплака от болежки в навечерието на двубоя и наставникът Хайко Херлих се очаква да не рискува излишно с пускането му в игра. 

Вероятни състави:

Леверкузен: Йозкан, Вийзер, Йедвай, Драгович, Вендел, Паулиньо, Баумгартлингер, Телин, Воланд, Бейли, Хаверц

Лудогорец: Ренан, Недялков, Форстър, Моци, Сисиньо, Дяков, Саша, Вандерсон, Марселиньо, Жоао Паоло, Шверчок

ЛИГА ЕВРОПА - СЕЗОН 2018/2019