Играй БЛИЦ ГЕЙМ 4 - ТУК!

Германският Байер (Леверкузен), който тази вечер гостува на Лудогорец в мач от Група „А“ на Лига Европа, направи впечатляващ анализ на българския шампион на клубния си сайт. Заради хегемонията си в България „орлите“ са сравнени с немския гранд Байерн и се отчита огромното бразилско присъствие при разградчани.

Анализът е разделен на няколко секции: настояща форма, състав на отбора, проблеми, потенциал и целите в Европа.

Именно в първата част се прави аналогията с Байерн и се отчита, че Лудогорец има седем поредни титли и е успял да остави зад себе си традиционните софийски грандове Левски и ЦСКА, въпреки че в момента "орлите" са на две точки зад „червените“ и „сините“ в класирането. Като основна причина за това се посочва участието на разградчани в евротурнирите. В сайта на „аспирините“ проследяват представянето на Лудогорец до момента в квалификациите на континенталните надпревари. Немците отбелязват, че през миналия сезон Хофенхайм не е успял да спечели победа срещу българския шампион, който е отпаднал на 1/16-финалите от Милан.

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

При анализа на състава се набляга на факта за присъствието бразилския главен мениджър Пауло Аутуори, както и на десетте бразилци в отбора. Германците отбелязват, че трябва да се обърне внимание на румънския нападател Клаудиу Кешерю, който има опит във френската Лига 1 и през последните два сезона е бил голмайстор на българското първенство. Единственият играч на Лудогорец, който е разпознаваем в Германия, пък е полякът Якуб Швиерчок. Посочва се, че нападателят е играл за Кайзерслаутерн в Бундеслигата и дори водещата снимка на анализа е негова.

Като основен минус за Лудогорец се посочва отсъствието на Върджил Мисиджан, който беше продаден на Нюрнберг. Според сайта на Байер (Леверкузен) холандецът е оставил дупка в офанзивния план, която за момента е проблем за „орлите“ в българското първенство. Като друг минус за разградчани се счита отсъствието на Абел Анисе, който продължава да се възстановява от контузия.

Според германците доминацията на Лудогорец в последните години не е изненада и причината за това е солидният финансов гръб, осигурен от собственика на клуба Кирил Домусчиев. Именно заради това „орлите“ могат да си позволят да поддържат постоянно качествен отбор, който да е на върха на класирането и редовно да участва в европейските турнири. Отбелязват се и инвестициите, които се правят в клубната школа и предстоящата поява на собствени юноши в първия отбор.

В прогнозата си за участието на разградчани в Лига Европа от немския клуб посочват, че Лудогорец е сред фаворитите за едно от първите две места в Група „А“, представянето му след това ще зависи от жребия. Отчита се опитът от две участия в груповата фаза на Лига Европа, като и в двата случая българският шампион успя да премине в елиминациите. От сайта на Байер (Леверкузен) са категорични, че „орлите“ са неудобен съперник за всеки един отбор в Европа.

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа

ЛИГА ЕВРОПА - СЕЗОН 2018/2019