Копенхаген срази у дома лидера преди последния кръг Шериф (Тираспол) с 2:0 и финишира пред него на второ място в група „F”, класирайки се за 1/16-финалите на Лига Европа. Датчаните бяха притиснати до стената и трябваше задължително да победят. Те доминираха през целия мач и стигнаха до успеха с попадения на Сотиру (56) и Люфтнер (59) след почивката. Жайро бе изгонен с червен картон в 69-ата минута и гостите от Молдова довършиха мача в намален състав. След победата си Копенхаген събра 9 точки и зае второто място заради по-добрите показатели в директните двубои с Шериф, който със същия актив остана трети.

Първата позиция в групата спечели Локомотив (Москва), който победи с 2:0 при визитата си на чешкия аутсайдет Злин. Алексей Миранчук (70) и Джеферсон Фарфан (75) вкараха головете за московчани, а в 57-ата минута Гаич от домакините бе изгонен с втори жълт и червен картон. След успеха си „железничарите” събраха 11 точки и завършиха първи. Злин остана последен само с 2 точки.

Жребият за 1/16-финалите ще се тегли на 11 декември в понеделник от 14:00 часа българско време в централата на УЕФА в Нион (Швейцария).

РЕЗУЛТАТИ, ПРОГРАМА И КЛАСИРАНЕ В ЛИГА ЕВРОПА