Победата на Хайдук над Левски с 1:0 в среща от втория предварителен кръг на Лига Европа е сред централните теми в хърватските медии днес. Хартиените и електронните издания анализират срещата и са единодушни, че съперникът на "сините" е изпуснал да победи с по-голям резултат. Ето какво пишат някои от най-големите издания в Хърватия за двубоя.

"Хайдук разби Левски, Карийо най-накрая създаде отбор". Това е заглавието на един от най-големите хърватски вестници "Вечерни лист" за мача снощи. Отбелязва се сериозната промяна в играта на тима под ръководството на испанския треньор Жоан Карийо и определя работата му като "революция" в хърватския футбол. Подчертава се бързото отнемане на топката и високата скорост на игра, присъща на испанските отбори. "В определени моменти отборът демонстрираше съвременен футбол, който в последните години у нас бе приеман като научна фантастика", отбелязва "Вечерни лист".


"Хайдук победи българите у дома, доближи се до отмъщение!", е заглавието на "ТПортал" за мача. Изданието отбелязва успеха на Хайдук с 1:0 над Левски в конкекста на последната битка между двата отбора през 1999 година, спечелена от "сините" след 0:0 в Сплит и 3:0 в София. Медията използва определението "неудобен отбор" за Левски и хвали Хайдук за играта, отбелязвайки и няколко добри намеси на вратаря на Левски Божидар Митрев.


"Отличен Хайдук нокаутира Левски, пропусна да довърши гостите", пише "Ютарни лист". Вестникът изразява разочарованието си от липсата на по-изразителна победа над съперника и пише "бяхме по-добри от скромния Левски". Изданието допълва, че българският отбор се е стреснал от "рева на феновете" и се е прибрал в собствената си половина.


БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа
РЕЗУЛТАТИ И ВСИЧКО ЗА ЛИГА ЕВРОПА - ТУК!

Следете с БЛИЦ СПОРТ: Първа лига - трансфери и подготовка
Първа лига, сезон 2017/2018 - телевизионна програма