Треньорът на Лудогорец Димитър Димитров заяви, че българският шампион не е заслужавал такава домакинска загуба с 0:3 в първия мач от 1/16-финалите на Лига Европа, въпреки че Милан си е запазена марка с безброй успехи.

„Резултатът не е заслужен, но и да го обяснявам сега е смешно. Въпреки това мисля, че не заслужавахме такава загуба. За мен бе доста обидно”, сподели Херо на пресконференцията след мача.

„Милан играе в шампионат. Игровият ритъм е друг. Ние от средата на декември не сме играли официален мач. Тези детайли оказаха влияние. След това ни липсваше шанс. Греда и още положения и след това дузпата, която направихме. Нарушението според мен бе излишно. Може да отчетем като положителен факт, че Ковачев дебютира. Мисля, че имаше и хубави неща в играта ни. В повечето време бяхме равностойни. Като поведение и начин на игра – не стояхме лошо”.

„Надявам се да няма отражение върху поведението ни в шампионата. Никога  не съм казвал, че подготовката ни е изцяло насочена за мача с Милан. Всичко бе насочено към целия пролетен полусезон. Такива са мачовете. Казах, че ние ще се надиграваме с Милан и не изневерихме на това. От първата минута играхме открито. Имахме своите моменти. Швиерчок изпусна с глава. Като първи мач, като кондиция и движение смятам, че съм доволен. Относно дебюта на Швиерчок, той започна по-късно подготовка. Мисля, че му е нужна повече кондиция, така че ефективността в неговата игра ще се повиши”, продължи Димитров.

„Милан си е Милан. Да изреждаме успехите му… няма смисъл. Това е запазена марка. Започнаха зле, но със селекция за 200 милиона евро, няма как да не е на ниво. Не съм се заблудил от писанията на вестниците. Наясно съм с класата на тима. Бе нужно време, за да се стиковат. Мисля, че Милан ще вдигне своето ниво и в Серия „А”. Не е важно какво е казал Моци в съблекалнята за дузпата. Важното е, че призна грешката. Трябва да сведем до минимум тези неточности, защото костват много срещу тимове като Милан”, завърши наставникът на българския шампион.

БЛИЦ ПРЕДСТАВЯ ВСИЧКО ЗА БЪЛГАРСКОТО УЧАСТИЕ В ЕВРОПА
РЕЗУЛТАТИ, ПРОГРАМА И КЛАСИРАНЕ В ЛИГА ЕВРОПА