Лудогорец приема Судува в първи мач от плейофа за класиране в групите на Лига Европа. Двубоят е от 21:30 часа на "Лудогорец Арена" и ще бъде дебют за новия треньор на шампионите Димитър Димитров. 

В повечето случаи ефектът със смяна на наставника води след себе си и победа. А днес всичко друго освен успех за Лудогорец би се приело за провал. "Орлите" са по-класният тим и ще се стремят на всяка цена да вземат добър аванс преди реванша в Литва. 

Във втория квалификационен кръг за Шампионската лига българският първенец елиминира шампиона на Литва Жалгирис след 4:1 в Разград (загуба с 1:2 при гостуването). Судува пък се класира за Лига Европа като трети в първенството, финиширайки на 18 точки зад първенеца. Дотук днешният съперник на Лудогорец елиминира последователно беларуския Шахтьор (Солигорск), латвийския Лиепая и в третия квалификационен кръг швейцарския Сион.

За първи път в своята история "орлите" ще играят плейоф в Разград, макар и за Лига Европа. Досегашните три - с Базел, Стяуа и Виктория (Пилзен), бяха на Националния стадион "Васил Левски" в София. Само сблъсъкът с швейцарците през 2013 година не се оказа успешен за Лудогорец. 

За дебюта си Димитър Димитров ще направи четири промени в състава спрямо двубоите с Апоел (Беер Шева) от третия квалификационен кръг за Шампионската лига. (б.р. първият мач беше загубен с 0:2, а на реванша българите постигнаха победа с 3:1 и отпаднаха).

Марселиньо получи тежко наказание от три мача заради това, че си позволи удар без топка спрямо играч на Апоел в реванша в Разград. С ролята на плеймейкър ще се нагърби Абел Анисе, който действа като такъв при победата с 3:1 над Верея за първенството. Заради отсъствието на Марселиньо се открива шанс пред Густаво Кампаняро. Халфът ще започне в средата на терена със Светослав Дяков.

На дясното крило мястото на продадения в Бордо Кафу ще заеме Върджил Мисиджан, а най-вдясно на защитата се завръща Сисиньо, който доскоро лекуваше контузия. Рокада ще има и в центъра на отбраната. Там вместо Игор Пластун ще започне Георги Терзиев. 

Треньорът на Судува Владимир Чебурин няма да може да разчита на двама основни играчи. Контузен е полузащитникът Гейдриус Матулевичус, а наказан за натрупани жълти картони е хърватският бранител Андро Швърлюга.

Реваншът в Литва е на 24 август (четвъртък) от 20:30 часа.

ЛУДОГОРЕЦ - СУДУВА

Лига Европа, плейоф, първи мач
Разград,
стадион "Лудогорец Арена"
Съдия: Себастиен Делфиер (Белгия)
Пряко по Диема Спорт 2

Резултат с изображение за лудогорец
ЛУДОГОРЕЦ: Хорхе Броун, Сисиньо, Козмин Моци, Георги Терзиев, Натанаел, Светослав Дяков, Густаво Кампаняро, Абел Анисе, Върджил Мисиджан, Вандерсон, Клаудиу Кешерю
Контузен: Владислав Стоянов
Наказан: Марселиньо
Треньор: Димитър Димитров 

СУДУВА: Кардум, Керла, Янкаускас, Абу Бакар, Славичкас, Янушаускас, Лемонас, Вербикас, Алтипармаковски, Лаукжемис, Велиулис
Контузен: Гейдриус Матулевичус
Наказан: Андро Швърлюга
Треньор: Владимир Чебурин

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа

ВСИЧКО ЗА ПЪРВА ЛИГА

Първа лига, сезон 2017/2018 - телевизионна програма

Следете с БЛИЦ СПОРТ: Първа лига - трансфери и подготовка