Спортинг (Лисабон) победи гостуващия Атлетико (Мадрид) с 1:0 в реванша им от четвъртфиналите на Лига Европа, но с общ резултат 1:2 отпадна от надпреварата, а „дюшекчиите“ се класираха за полуфиналната фаза.

През целия мач „лъвовете“ бяха по-активни и нападаха, но Атлетико устиска аванса си от първата среща. Още в третата минута удар с глава на Акуня мина опасно близо покрай вратата на гостите. Натискът на домакините се усилваше и те направиха още един пропуск чрез Коатес, чийто удар бе отразен от вратаря Ян Облак.

В средата на полувремето Матийо от домакините се контузи и бе заменен от Радослав Петрович, а малко след това Бруно Фернандеш центрира и прехвърли Ян Облак, а Фреди Монтеро (28) на далечната греда се разписа за 1:0. Най-добрата ситуация за нов гол на домакините бе в 45-ата минута, когато Облак спаси удар на Браян Руис.

След почивката Спортинг продължи да напада, а Атлетико предимно да се защитава. Диего Коста от гостите получи травма и бе сменен от Фернандо Торес. В 57-ата минута Коатес опита удар със задна ножица, но Облак спаси. Лека полека положенията пред вратата на Атлетико намаляха. Гостите действаха по-концентрирано и не допуснаха „лъвовете“ да бъдат така опасни.

Антоан Гризман на два пъти излезе сам срещу вратаря на домакините Руи Патрисио, но пропусна да се разпише и да сложи точка на спора. Португалците опитаха финален натиск, но без успех.

Така Атлетико прекъсна серия от четири победи в турнира, но въпреки това се класира за полуфиналите.

РЕЗУЛТАТИ, ПРОГРАМА И КЛАСИРАНЕ В ЛИГА ЕВРОПА