ЦСКА (Москва) победи у дома Цървена звезда с 1:0 в реванша им от 1/16-финалите на Лига Европа и се класира за следващата фаза на турнира. Първата среща в Белград бе приключила при резултат 0:0, а на реванша Алан Дзагоев (45+1) вкара победния гол. Българският национал Георги Миланов бе резерва за домакините и се появи в игра в 77-ата минута на мястото на Витиньо.

Гостите бяха без голмайстора си Ричмънд Боакие, който все още лекува травма, а на вратата им беше бившият страж на Лудогорец Милан Борян.

Срещата се игра при около -10 градуса в Москва, а домакините взеха инициативата от самото начало. В 20-ата минута сърбите можеха да поведат, но Васин изби. „Армейците” опитваха по-често удари от далечна дистанция. В 26-ата минута Васин бе заменен принудително от Кирил Набабкин. Последваха пропуски на Кучаев от домакините и Пешич от гостите.

В добавеното време на първата част Фернандес игра с ръка и започна атака за домакините, а след това топката стигна до Кучаев, който центрира ниско по земя и Алан Дзагоев (45+1) се разписа за 1:0.

След почивката домакините търсеха втори гол, който да ги успокои, след като едно попадение за гостите ги пращаше тях напред в надпреварата. В 56-ата минута Витиньо шутира силно, но Борян хвана топката. В 63-ата няколко играчи на ЦСКА не успяха да вкарат топката във вратата и Борян я захлупи.

В 77-ата минута Миланов влезе на мястото на Витиньо. Три минути след това Пешич беше оставен непокрит след центриране отдясно, но не успя да засече топката. Гостите така и не стигнаха до изравнителен гол и ЦСКА (Москва) е първият 1/8-финалист в тази надпревара.

РЕЗУЛТАТИ, ПРОГРАМА И КЛАСИРАНЕ В ЛИГА ЕВРОПА