Winbet - победата е емоция! (18+)
Челси е новият носител на трофея в Лига Европа! Това стана факт, след като лондончани изнесоха футболна лекция на градския съперник Арсенал във финала, печелейки го с повече от категоричното 4:1. 

По този начин "сините" удължиха серията от 25 години без евротрофей на "артилеристите". За момчетата на Маурицио Сари пък това бе първа европейска титла от шест години насам, когато те отново спечелиха същия турнир.

Така в "европейската" витрина на Челси вече има два трофея от Лига Европа, една Суперкупа на Европа, една Шампионска лига и две титли от КНК. 

В двубоя днес за "сините" се разписаха Оливие Жиру (49'), Педро (60') и Азар (65' - дузпа, 72'). За "артилеристите" вкара Айоби (69'). 

Маурицио Сари в днешния двубой не можеше да разчита на младите звезди Калъм Хъдсън-Одой и Рубен Лофтъс-Чийк, както и Антонио Рюдигер. Н'Голо Канте също бе под въпрос, но в крайна сметка започна като титуляр.

В състава на Унай Емери нямаше кой знае колко проблеми с контузени, като единственият отсъстващ бе Хенрих Мхитарян, който не бе в състава поради хладните отношения между Азербайджан и Армения. 

Двубоят започна по прекрасен начин за "топчиите", които контролираха събитията на терена през първите 20 минути и бяха изключително близо до гола. Такъв обаче не падна през цялото първо полувреме.

През втората част "сините" започнаха да диктуват темпото в срещата и успяха да вземат преднина още в 49-ата минута. Емерсон центрира прекрасно от крилото, а Жиру отбеляза красив гол с плонж.

Само 11 минути по-късно Челси удвои чрез Педро, който получи брилянтен пас от Азар в наказателното поле и разсече защитата на Арсенал с хубав гол.

Крахът за момчетата на Емери бе пълен в 65-ата минута, когато бялата точка бе посочена за нарушение на Мейтлънд-Найлс срещу Жиру. Зад топката застана Азар и покачи на 3:0.

"Червените" се върнаха в мача няколко минути по-късно, след като резервата Айоби вкара много красив гол.

Мечтите на Арсенал обаче бяха кратки и Азар отбеляза прекрасен гол само 3 минути по-късно, оформяйки крайното 4:1. 
ЛИГА ЕВРОПА - СЕЗОН 2018/2019