Евертън се издъни у дома срещу кипърския Аполон (Лимасол) и завърши 2:2 с него на „Гудисън Парк” в среща от втория кръг на група „Е” в Лига Европа.

Гостите бяха само с един кипърец в титулярния си състав и изненадващо поведоха с гол на Адриан Сардинеро (12) след асистенция на Маглика. Легендата Уейн Рууни обаче изравни за „карамелите” още преди почивката. Това беше гол №40 за Рууни в Европа, а любопитното е, че първото му попадение е вкарано на 28 септември 2004 година.

През втората част влезлият като резерва 19-годишен хърватин Никола Влашич (66) направи обрата пълен след подаване на Гилфи Сигурдсон.  В 86-ата минута директен червен картон получи французинът Валентин Роберж и гостите останаха в намален състав. Това обаче не помогна на домакините, които две минути по-късно допуснаха изравнителен гол, дело на Ектор Юст (88), който донесе точката за гостите от Острова на Афродита.

В другия мач от тази група Олимпик (Лион) и Аталанта разделиха по точка след 1:1 във Франция. Бертранд Траоре (45) изведе „хлапетата” напред в резултата с гол в края на първата част, но Алехандро Гомес (57) изравни след асистенция на Фройлер и осигури точката за бергамаските.

След тези два мача Аталанта е едноличен лидер с 4 точки. Олимпик (Лион) и Аполон (Лимасол) са с по 2 точки, а Евертън е на дъното само с една точка. 

РЕЗУЛТАТИ, ПРОГРАМА И КЛАСИРАНЕ В ЛИГА ЕВРОПА