Воденият от Станимир Стоилов Астана допусна обрат в петия кръг от груповата фаза на Лига Европа и загуби с 2:3 домакинството на Виляреал.

Казахстанският тим излезе напред в резултата в средата на първата част, но малко преди нейния край допусна изравняване. През втората част "жълтата подводница" стигна до още два гола и поведе с 3:1. Малко преди края домакините реализираха втори гол, но силите им не стигнаха да извоюват поне точка.

След тази победа Виляреал е сигурен участник на 1/16-финалите в Лига Европа, докато съдбата на Астана в турнира ще се реши в последния мач от груповата фаза срещу Славия (Прага).

Иначе днес двубоят започна по отличен начин за Астана. В 22-ата минута Кабананга даде преднина за шампиона на Казахстан със страхотен шут от дистанция. В 40-ата минута обаче Раба изравни, останал сам срещу стража на домакините.

След почивката Виляреал стигна до пълен обрат след два гол на Бакамбю (65', 83'). В 88-ата минута Твумаси намали изоставането на Астана, но до края момчетата на Станимир Стоилов не съумяха да стигнат до така мечтания трети гол и инкасираха поражение.

Във временното класиране Виляреал е лидер с 11 точки. Астана пък заема второто място със 7, следван от Славия (Прага) с 5. По-късно чехите гостува на аутсайдера Макаби (Тел Авив), a в последния кръг приемат Астана. Именно мачът в Чехия ще определи кой от двата отбора ще продължи напред в турнира.

РЕЗУЛТАТИ, ПРОГРАМА И КЛАСИРАНЕ В ЛИГА ЕВРОПА