Партизан изтърва два гола аванс и загуби с 2:3 у дома от Динамо (Киев) в среща от втория кръг на група „B” в Лига Европа.

Огнйен Ожегович (34) и асистиралият му камерунец Леандре Тавамба (42) дадоха сериозна преднина на „гробарите” още през първата част. Те обаче решиха, че са си свършили работата и проспаха второто полувреме, в което украинският гранд направи пълен обрат. Появилият се като резерва бивш бразилски нападател на ЦСКА Жуниор Мораес (54-дузпа, 84) вкара два гола и направи обрата пълен. Между неговите попадения се разписа и Виталий Буялски (68) след пас  на Беседин.

В другия мач от тази група Скендербеу и Йънг Бойс завършиха 1:1 в албанския град Елбасан. След нулево първо полувреме Али Сове (65) изведе албанците напред в резултата след пас на косовара Сахити. Роджър Асале (72) от Кот д’Ивоар обаче изравни за гостите от швейцарската столица Берн след асистенция на камерунеца Нгамалеу.

След тези срещи Динамо (Киев) е лидер в групата с пълен актив от 6 точки. Йънг Бойс е втори с 2 точки, а Партизан и Скендербеу са с по една точка.

РЕЗУЛТАТИ, ПРОГРАМА И КЛАСИРАНЕ В ЛИГА ЕВРОПА