Носителят на Купата на Германия от миналия сезон Айнтрахт (Франкфурт) завърши 1:1 с гостуващия Челси в първия полуфинален мач помежду им от Лига Европа. Лука Йович (23) даде аванс на "орлите", но Педро (45) изравни за победителя от ФА Къп в Англия през миналата година и така всичко ще се решава на реванша в Лондон, където "сините" ще имат предимството да играят пред своя публика и с реализиран гол на чужд терен.

Мениджърът на гостите Маурицио Сари бе направил пет промени спрямо състава от равенството 1:1 срещу Манчестър Юнайтед на „Олд Трафорд“ в неделя, като голямата звезда Еден Азар бе оставен на резервната скамейка, но се появи в игра след почивката в 64-ата минута на мястото на Вилиан.

„Сините“ от Лондон стартираха по-активно, но постепенно „орлите“ взеха инициативата и материализираха превъзходството си с гол на Лука Йович (23). Сръбският нападател се разписа с глава след центриране на своя сънародник Филип Костич.

Гостите се съвзеха от шока и пропуски направиха последователно Педро и Вилиан. В 40-ата минута Оливие Жиру отклони с пета отклони красиво с пета към Лофтъс-Чийк, който не успя да нанесе удар.

Челси все пак стигна до изравняване в края на първата част, когато Вилиан изпълни корнер, а Педро (45) отправи удар с левия крак и опъна мрежата зад Трап за 1:1.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

Челси демонстрира по-висока класа през втората част, а пропуски направиха Лофтъс-Чийк, Вилиан и Давид Луис, който в 59-ата минута нацели напречната греда след изпълнение от пряк свободен удар. Десетина минути по-късно появилият се в игра като резерва Еден Азар пробва мерника си, но без успех.

Едва в заключителния четвърт част „орлите“ се посъбудиха и организираха по-опасни атаки, при една от които в 81-ата минута удар на Да Коста прати топката встрани от вратата на Кепа. Три минути след това Давид Абрахам пропусна с глава след центриране от корнер, а секудни по-късно Канте сгреши и Пасиенсия не успя да реализира гол.

До края на срещата съперниците не успяха да си вкарат други голове и всичко ще се решава след седмица на "Стамфорд Бридж" в Лондон.

ЛИГА ЕВРОПА - СЕЗОН 2018/2019