Носителят на Купата на Англия за миналия сезон Челси разби у дома украинския гранд Динамо (Киев) с 3:0 в първи мач помежду им от 1/8-финалите на Лига Европа. Попаденията отбелязаха Педро в 17-ата и Вилиан в 66-ата минута.

„Сините“ успяха да поведат още с първия си точен удар в мача, след като Педро (17) комбинира с Оливие Жиру и вкара за 1:0. Четири минути след това испанецът можеше да реализира втори гол, но Бойко спаси удара му. В 33-ата минута Кристенсен игра с ръка в наказателното си поле на домакините, но съдиите не го забелязаха и секунди по-късно Педро се озова сам срещу Бойко, но украинският страж пак се справи и отрази удара с вещина.

Педро продължи да бъде най-активният футболист английския гранд и след почивката и след негов нов пропуск се стигна до попадение на Вилиан (66) за 2:0. Едва в 74-ата минута Динамо отправи първия си точен удар, но без успех. До края на мача англичаните продължиха да играят по-добре и влезлият като резерва Калъм Хъдсън-Одой (90) оформи крайния резултат след асистенция на Лофтъс-Чийк при бърза контраатака.

Реваншът в украинската столица Киев е след седмица.

ЛИГА ЕВРОПА - СЕЗОН 2018/2019