Бенфика срази у дома Динамо (Загреб) с 3:0 след продължения и с общ резултат 3:1 се класира за 1/4-финалите в Лига Европа. „Орлите“ от Лисабон бяха загубили с 0:1 в хърватската столица и спечелиха със същия резултат на свой терен в редовното време. Така се стигна до продължения, в които португалският гранд триумфира.

Гостите играха доста стабилно в защита, която се пропука едва в 71-ата минута, когато Жонас се разписа след асистенция на Пици. Преди това пропуски бяха направили Пици, Рафа Силва, Алекс Грималдо и Андрия Живкович.

Португалският тим продължи с атаките, но вратарят на гостите спаси удари на Рубен Диаш и Жонас на два пъти. В продължението на редовното време хърватският тим опита да нанесе своя удар, но вратарят на домакините Влаходимос се намеси решително и се стигна до продължения. В тях „орлите“ пак доминираха и в 94-ата минута Франсиско Ферейра удвои аванса им, а 11 минути по-късно Алекс Грималдо оформи крайния резултат и подпечата класирането на португалския гранд за следващата фаза. До края на продълженията Пици от домакините и Яи Атиемвен пропуснаха от изгодни позиции.

ЛИГА ЕВРОПА - СЕЗОН 2018/2019