Отпадналият от плейофите на Шампионската лига Ница разнебити като гост белгийския тим Зулте-Варегем с 5:1 в първия кръг от група „K” на Лига Европа.

Аласан Плеа (16, 20) се разписа на два пъти след асистенции на Сери и Леес Мелу, а бразилският защитник Данте (28) направи преднината на „орлетата” от Франция класическа. В началото на втората част Аарон Лея Исека (46) намали след подаване на Олаинка. Алан Сент-Максим (69) върна преднината на гостите от три гола, а асистиралият му Марио Балотели (74) довърши домакините от Белгия след пас на Суке.

Далеч по-голяма интрига и драма имаше в другата среща от групата. Витес повеждаше на два пъти срещу гостите от Лацио, но в крайна сметка допусна обрат и загуби с 2:3 на своя „Желредом”. Словенецът Тим Матавж (33) и Брайън Линсен (57) даваха аванс на „орлите” от Арнем след асистенции на игралия превъзходно в мача Милот Рашица. Капитанът на „орлите” от Рим Марко Пароло (51) вкара за 1:1, а Чиро Имобиле (67) изравни за 2:2 след подаване на Фелипе Кайседо. Четвърт част преди края пък Алесандро Мурджа (75) направи обрата пълен и донесе първи три точки за италианския тим в тази група.

РЕЗУЛТАТИ, ПРОГРАМА И КЛАСИРАНЕ В ЛИГА ЕВРОПА - ТУК!