Легендата на българския футбол и бивш треньор на Хайдук (Сплит) Красимир Балъков прогнозира равностоен мач с неизвестен край в битката между хърватския тим и Левски.

Балъков призна пред slobodnadalmacija.hr, че трансферите на Нелуц Рошу и Жорди Гомес при "сините" са изравнили силите и изрази увереност, че с тях Левски ще бъде много по-силен отбор в сравнение с миналия сезон.
 
"В България ме приеха като враг, когато след жребия казах, че е логично Хайдук да продължи напред. Бях честен, но журналистите, които са левскари, посрещнаха това на нож. В медиите много неща се преувеличават, а аз не съм казал нещо различно от честното ми мнение. Днес бих казал, че шансовете вече са равни, защото Левски се подсили (с испанеца Жорди Гомес и румънеца Нелуц Рошу). Няма как да знам в какво физическо състояние са двамата, но е логично да играят", започна Бала.
 
"Левски не ги привлече за друго. Гомес е добре познато име. Той е качествен халф, който прекара по-голямата част от кариерата си в Англия и направи няколко големи трансфера. Гомес е опитен халф, който ще вдигне нивото на отбора. Рошу също е известен. Той идва от шампиона на Румъния (Виторул) и за него беше платена компенсация, което Левски прави много рядко напоследък. Въпросът е дали двамата са се приспособили, преди да ги хвърлят в битката. И аз се питам сам себе си как би изглеждал Левски с тях двамата в състава си, но те изглеждат като добри футболисти. Публиката очаква Левски да се върне на правилния път", каза бившият капитан на българския национален отбор.
 
"Левски е много амбициозен клуб. Това е съвсем нормално, защото е голямо име, а с тези трансфери става ясно, че амбициите им не са без покритие. Хайдук трябва да внимават много, защото срещу тях се изправя отбор, който навлиза във форма и се готви сериозно за новия сезон. Както и за европейски мачове", добави бившият треньор на Хайдук.
 
На въпрос относно работата на Николай Митов и Даниел Боримиров, той отговори: "Не бих искал да говоря за моите колеги, но Митов има своите идеи. Той е добър мотиватор, а понякога точно това е нужно. На мои колеги мога да пожелая само успех. С Боримиров сме част от "златното" поколение на българския футбол, а и двамата сме играли в Германия - той за Мюнхен 1860, а аз за Щутгарт. Той работи със страст и амбиция, а освен това е отдаден на професията си. Има ясно изградена стратегия и иска да остави следа в Левски. Последните трансфери са доказателство за това, защото феновете не ги очакваха. Те също така показват, че Левски иска да се промени изцяло тази година и да бъде много по-силен от миналата".
 
"В последните години в България доминира Лудогорец, а Левски е в идентична позиция като Хайдук. Това е голям клуб и голямо име, а фенската маса подкрепя думите ми. Те обаче все още не могат да нарушат доминацията на Лудогорец и да спечелят титлата. Сега, след последните им трансфери, вече мога да бъда категоричен, че този Левски няма да бъде същият от миналия сезон. Не знам колко по-добри ще бъдат, но мачовете с Хайдук ще ни дадат някои отговори. Само времето ще покаже накъде е поел Левски като клуб. Със сигурност обаче са по-силни", заяви Балъков.
 
"Мисля, че приеха думите ми по-остро, защото съм по-близо до ЦСКА. Сигурно това е причината. Знаете как е при съперничества като това между Хайдук и Динамо. Всеки приема нещата така, както иска. Ще бъде логично Хайдук да продължи напред. В Сплит оставих добри спомени и добри приятели. В България не съм враг на никого", завърши той.

Следете с БЛИЦ СПОРТ: Първа лига - трансфери и подготовка
Първа лига, сезон 2017/2018 - телевизионна програма
Лига Европа - сезон 2017/2018