ЦСКА (Москва) завърши 2:2 с Арсенал в реванш от четвъртфиналите в турнира Лига Европа. Така „артилеристите“ се класираха за полуфиналите с общ резултат 6:3, след като бяха спечелили с 4:1 в първата среща. Българският национал Георги Миланов влезе в игра за домакините в 79-ата минута на мястото на Чалов.

След предпазливи начални минути и редки удари към двете врати в 38-ата домакините направиха принудителна смяна, като Витиньо влезе на мястото на Дзагоев. Само минута по-късно ЦСКА поведе, след като първо Чех спаси удар с глава на Набабкин, но след това Фьодор Чалов отблизо направи добавка за 1:0. До края на полувремето Витиньо, Бистрович и Набабкин направиха пропуски.

През втората част Набабкин (50) удвои аванса на домакините, след като преди това Чех бе избил удар на Головин от далечна дистанция. Три минути след това Чех спаси след изпълнение на пряк свободен удар от Головин. В 57-ата минута Елнени от гостите прати топката в мрежата, но голът не бе признат заради засада.

Последваха пропуски на Косчиелни от гостите и Игнашевич от „армейците“, за да се стигне до гола на Дани Уелбек (75), който успокои „топчиите“ след двойно подаване с Мохамед Елнени.

В 79-ата минута Георги Миланов се появи в игра за домакините на мястото на Фьодор Чалов, но не промени с нещо играта на руския тим. В добавеното време първо Акинфеев спаси удар на Уелбек, но след това Аарън Рамзи (90+2) оформи крайния резултат след пас на Елнени.

Така Арсенал се класира за полуфиналите и очаква следващия си съперник.

РЕЗУЛТАТИ, ПРОГРАМА И КЛАСИРАНЕ В ЛИГА ЕВРОПА