Арсенал се изложи у дома и завърши 0:0 със сръбския гранд Цървена звезда в среща от четвъртия кръг на група „H” на Лига Европа, но въпреки равенството е сигурен 1/16-финалист в турнира. Арсен Венгер отново бе дал шанс за изява на голяма част от резервите и дори юноши на „топчиите”, но те не оправдаха очакванията и не успяха да се разпишат във вратата на „звездашите”. Гостите от Белград се бранеха много добре и успяха да се справят с всяка една от атаките на „артилеристите”. В 65-ата минута гостите изтръпнаха след удар на Джак Уилшър, но Льо Талек успя да изчисти от голлинията. Оливие Жиру и компания така и не намериха пролука през сгъстената защита на сърбите, които разчитаха на контраатаки и имаха немалко възможности дори да си тръгнат с трите точки, но в крайна сметка останаха доволни и на една.

В другата среща от групата нещата се развиха в полза както на Арсенал, така и Цървена звезда, след като аутсайдерът Кьолн разби у дома БАТЕ (Борисов) с 5:2 и спечели първите си три точки. Зимон Цолер (16) изведе „козлите” напред в резултата след асистенция на Йозкан, но гостите от Беларус стигнаха до пълен обрат с попадения на Неманя Милунович (31) и Никола Сигневич (33) след подавания на Алексей Риос. Футболистите на БАТЕ си помислиха, че са си свършили работата, но след почивката ги очакваше истинска вихрушка от голове в тяхната врата. Юя Осако (54, 82) се разписа на два пъти, а между неговите попадения гол вкара и Серу Гираси (63) В самия край Милош Йоич (90) оформи крайния резултат след асистенция на Осако.

След тези резултати Арсенал остава лидер с 10 точки, които му гарантират участие на 1/16-финалите, тъй като в следващия кръг БАТЕ (Борисов) и Цървена звезда имат директен сблъсък. Това означава, че тимът от Беларус, който има 4 точки на трето място, и Цървена звезда, който е втори с 5 точки, не могат да спечелят по 6 точки в следващите два кръга. Така нямат възможност Арсенал да бъде изместен от някое от първите две места дори и да загуби последните си две срещи от групата. Кьолн е последен с 3 точки и все още с шансове поне за второто място в тази група. 

РЕЗУЛТАТИ, ПРОГРАМА И КЛАСИРАНЕ В ЛИГА ЕВРОПА