Арсенал тотално се подигра с гостуващия БАТЕ (Борисов) и го размаза с 6:0 в последния им мач от група „H” на Лига Европа. Арсен Венгер очаквано бе дал шанс за изява на повече резерви, а Матийо Дебюши (11) даде начало на головия спектакъл във вратата на гостите от Беларус. Тио Уолкът (37) удвои преднината на „топчиите” и след това асистира на Джак Уилшър (43), който бе точен за 3:0. След почивката в 51-ата минута Денис Поляков си вкара автогол, а по веднъж се разписаха Оливие Жиру (64-дузпа) и влезлият като резерва Мохамед Елнени (74) след пас на Уилшър. След тази победа „артилеристите” събраха 13 точки на първата позиция, която си бяха гарантирали още преди този кръг. БАТЕ завърши последен с 5 точки.  

В другата среща сръбският гранд Цървена звезда излъга у дома Кьолн с 1:0 и узакони второто си място в крайното класиране с 9 точки. Славолюб Сърнич (22) след пас на Родич вкара единствения гол за „звездащите” срещу „козлите”, които останаха трети в крайното класиране с 6 точки. 

Жребият за 1/16-финалите ще се тегли на 11 декември в понеделник от 14:00 часа българско време в централата на УЕФА в Нион (Швейцария).

РЕЗУЛТАТИ, ПРОГРАМА И КЛАСИРАНЕ В ЛИГА ЕВРОПА