Ръководството на Арсенал излезе с официална позиция след новината, че една от звездите на тима Хенрик Мхитарян няма да пътува за Азербайджан за финала в Лига Европа срещу Челси.

Евентуална поява на арменеца в Баку беше посрещната с опасения за сигурността му заради военния конфликт между двете страни през 90-те. Това в крайна сметка се оказа решаващо за избора му да не играе във финала въпреки уверенията на местните власти, че сигурността му е гарантирана.

ЛИГА ЕВРОПА - СЕЗОН 2018/2019

"Разочаровани сме да съобщим, че Хенрик Мхитарян няма да пътува с отбора за Азербайджан за финала на Лига Европа. Подробно проучихме всички възможности той да бъде част от тима, но след разговори с него и семейството му, заедно взехме решение Хенрик да не бъде в групата. Информирахме УЕФА за опасенията си в тази ситуация. Той е ключов играч за Арсенал и липсата му е голяма загуба за нас. Тъжно е, че футболист пропуска европейски финал заради такива обстоятелства. Мхитарян ще се подготвя с останалите до отпътуването за Баку през уикенда", разясниха ситуацията от Арсенал.

Финалът за Лига Европа между Челси и Арсенал е следващата сряда (29.05) от 22:00 часа.