Валенсия загуби у дома от Арсенал с 2:4 в реванша помежду им от полуфиналите на Лига Европа. „Артиеристите“ бяха спечелили с 3:1 в първия мач и с общ резултат 7:3 се класираха за финала в азербайджанската столица Баку на 29 май.

Кевин Гамейро (11) даде аванс на „прилепите“, които започнаха много активно, но радостта им бе кратка. Пиер-Емерик Обамеянг (17) изравни след комбинация на Александре Лаказет. До края на полувремето и двата тима нямаха късмета да реализират нови попадения и да поведат в резултата.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Малко след почивката Александре Лаказет (50) направи обрата пълен след асистенция на Лукас Торейра. Кевин Гамейро (58) обаче възстанови равенството. Домакините натискаха и отправяха повече удари, но "топчиите“ отново излязоха напред в резултата след гол на Пиер-Емерик Обамеянг (69, 88), който в края оформи своя хеттрик и крайното 2:4. Асистенциите за последните две попадения бяха дело на Мейтланд-Найлс и Хенрих Мхитарян.

Така Арсенал се класира за финала във втория по сила европейски клубен турнир и ще спори за трофея с Челси или Айнтрахт (Франкфурт).

ЛИГА ЕВРОПА - СЕЗОН 2018/2019