"Слуховете за моята смърт са силно преувеличени", пише Марк Твен до "Ню Йорк Джърнъл". Такава е ситуацията и с големия фен на Левски Джими Гуменката.

В събота около обяд из Фейсбук групите с привърженици на Левски се появява новината, че Славчо Василев, известен като Джими Гуменката, е починал. Започват съболезнователни послания, а новината се разпространява лавинообразно. Тук там някой пита "сигурно ли е", "откъде е информацията". Всички са категорични, че е истина. 

В същото време на Албена се провежда "Синьо лято", където са и всички ръководни фактори сред привържениците на Левски. На мероприятието, на което има над 400 души, също новината се разпространява мигновено. 

Минават около 30-40 минути, все още продължават съболезнованията из Фейсбук групите, споделят се снимки на Джими. Екипът на БЛИЦ се свързва с някои от основните лидери на "синята общност", които са в Албена на празника и те също споделят, че са информирани за кончината на Гуменката. 

Екипът на БЛИЦ пуска новината, че Джими е починал. Естествено, тя се появява в редица медии от цяла България. 

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

30 минути по-късно обаче всичко се променя. За щастие Джими е жив. Десетки фенове на Левски успяват да се свържат с него, а той признава, че е прочел в няколко медии за своята "смърт".

Започват обвинения кой е разпространил новината. Часове наред се хвърлят обвинения между феновете, кои от всички пръв е казал: Джими е починал. Кой е първоизточникът - никой не може да докаже. Знае се само, че е привърженик на Левски. Това обаче няма значение. Разпространението на такива слухове е грозно и недопустимо.

Разни "лешояди" пък побързаха да си присвоят чистота и правотата на словото, обвинявайки БЛИЦ и останалите медии, че са пуснали измислица. Въпросните "лешояди" обаче имат толкова "истински" новини в историята си, че ако ги съберем на едно място, е в 32, ами и в 322 страници няма да стигнат, за да бъдат публикувани всичките. И за разлика от тях БЛИЦ продължава да е на върха и когато сбърка, намира сили да се извини. 

Екипът на БЛИЦ поднася своите извинения на Джими Гуменката и близките му и му желае още дълги години да се радва на добро здраве и на победи на любимия му отбор.