"Главната цел, която ми постави ръководството, бе да спечелим Купата. Жалко, че не успях да я изпълня, защото отпаднахме", призна треньорът на Левски Славиша Стоянович. 

"Освен това шефовете искаха от мен да бъдем възможно най-близо като точки и игра до Лудогорец, който от 7 години е властелин в България. Разбира се, да бъдем и пред ЦСКА в класирането", обясни спецът. 

"Сега сме в борбата за титлата. Надявам се, че ще останем там докрай, феновете нямат търпение да се радват отново. Това, което ме радва най-много в момента е, че те са доволни от нашето представяне. Най-важното за нас в момента е да не губим повече точки и да не се увеличи пропастта от първото място преди паузата, факт е, че имаме много работа. Главно в тактически аспект. Е, на някои позиции не сме покрити добре, но това ще бъде поправено през зимата. Нещата после ще бъдат по-различни", обяви още Стоянович в интервю пред Юре Бохорич за "Екипа/Спортске Новости", цитирано от "Меридиан Мач".

Winbet - победата е емоция! (18+)

"Като цяло съм доволен от нещата, които свършихме до момента. Започнахме добре със серия от победи, макар и над отбори от по-ниското ниво на класирането. Не мога обаче да приема, че загубихме точки от някои отбори. Тимовете от челото са близо, главните ни конкуренти не са толкова далеч от нас. За известно време дори бяхме начело, но сега сме трети. Затова е важно повече да не губим точки в оставащите пет мача", продължи Стоянович. 

"Най-важното е също, че хората се върнаха на стадиона. Наскоро имахме мач пред 10 000 души и то срещу последния. Победата в дербито доведе до логични последствия. Хората ме спират, искат да говорят с мен и да ми пожелаят късмет. И тук, както навсякъде на Балканите, при победите цари еуфория, а загубите се оценяват като трагедия", допълва още Стоянович. 

"Обертан е много силен футболист. Той е специален. Няма проблем, когато застане един на един. Истински професионалист, но и много усърден. Има си и свой начин на тренировки, които уважавам. Него не можеш да го мотивираш по детски начин. Радвам се, че се разбрахме. Когато дойдох, той бе малко изолиран", каза още Стоянович, който е доволен също, че има в състава си и Ривалдиньо.

"Той е добър играч, с качества, но имаше проблем с контузиите", отсича Стоянович.

"Аз съм от Любляна и един ден ще се завърна там. Загубата от Олимпия е забравена от феновете на Левски, има значение само за тези на ЦСКА", завършва той.

ПЪРВА ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019