Треньорът на Хайдук (Сплит) Хуан Карийо призна, че е напълно спокоен преди днешния мач с Левски от втория квалификационен кръг на Лига Европа. Той разкри, че в клуба са анализирали „сините“ и познават качествата на новите попълнения на българския тим. Испанецът заяви, че неговият отбор ще играе нападателно, но умно.

„Не усещам напрежение, само отговорност пред клуба и феновете. Спокоен съм преди мача, защото момчетата са подготвени. Анализирали сме Левски. Доволен съм, като гледам отношението на играчите. Знаем какво се очаква от нас. Затова съм спокоен. Като студент, който отива на изпит, а е научил целия въпросник. Така се и ние. Всичко се разучили“, заяви Карийо.

„Ще играем нападателно, но умно и балансирано. Ще търсим голове, но с внимание. Трябва ни резултат, който да удовлетворява клуба и феновете, но и ще контролираме емоциите. Ако аз съм нервен, ще са нервни и играчите. А това не е добре“, допълни треньорът на Хайдук.

„Имам съм много отговорни мачове. И във Видеотон и в Еспаньол. Ако мислите, че борбата на Еспаньол, не е важна, тогава какво е отговорност? Това може да е първият ми мач в Европа, но отговорността не е по-различна. Вече съм наясно със състава, но не мога да го кажа, а и няма да е редно. Знаем, че сега Левски е по-силен, отколкото срещу Сутиеска. Гомес и Рошу са халфове, които са нови в състава им, а и Вутов вече е готов. Познавам качествата на Жорди Гомес“, разкри 48-годишният испанец.

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа
Следете с БЛИЦ СПОРТ: Първа лига - трансфери и подготовка
Първа лига, сезон 2017/2018 - телевизионна програма