Бившият защитник на Левски Игор Томашич ще посети тима утре, когато отборът на Николай Митов е в Сплит. Някогашният национал на България ще гледа двубоя между „сините“ и Хайдук от Лига Европа и призна, че по-голямата част от него ще е за Левски. 

„Първо искам да поздравя всички фенове на Левски. Не се занимавам с футбол изобщо, но следя какво прави Левски. Моят бизнес е свързан с автобусни превози на туристи. Даже наскоро като бях в България говорих с нашия легендарен шофьор Дафо. Той ми каза някои тънкости от неговия богат опит с автобуса на Левски“, бяха първите думи на Томашич пред колегите от "Дарик" радио.

"Не съм забравил времето в Левски, това бяха най-хубавите години в моята кариера. Утре отивам в хотела на отбора, за да се видя с момчетата и разбира се ще им пожелая успех. В четвъртък съм на стадиона и ще гледам мача с Хайдук. Не мога да определя кой има по-големи шансове. В момента и Хайдук е в проблеми. Не мога да кажа, че играят някакъв футбол. Голяма е разликата от това, което представляваха преди време. Мисля, че шансовете са 50 на 50“, продължи авторът на знаменития гол в мрежата на Удинезе, който прати Левски на четвъртфинал в Лига Европа.

„Според мен нападателите на Хайдук са добри. На мен ми допадат. Но знаете добре, че мачовете в европейските турнири са нещо много по-различно от всичко останало. Тези срещи са тотално други и понякога прогнозите са грешни. Може би слабостите им за в защита, но това е моето мнение, а то не е важно. Така си мисля аз, смятам че са по-добри в атака“, добави Томашич, който не смята, че има голяма разлика къде ще се играе мача, защото феновете на Хайдук са достатъчно доказанил

„Няма голямо значение къде ще се играе мачът. Теренът в Дугополие е много добър. Стадионът е малък, но хубав. Няма да се играе в Сплит, защото там има традиционен концерт, който събира много хора от чужбина. Левски ще види отново запалянковците на Хайдук, който познава отпреди 17-18 години. Те са си същите, изобщо не са се променили... Няма да е лесно“, допълни Игор Томашич.

"Аз съм хърватин и част от мен иска един хърватски отбор да си играе в европейските турнири. По-голямата част от мен обаче ще е за Левски. Играх три години и половина в този клуб и никога не мога да го забравя. По-голямата част от мен ще иска Левски да продължи. Никога няма забравя Левски и неговите запалянковци. Няма да давам съвети на Боримиров преди мача. Знаете какъв играч беше и в какви отбори е бил. Какво да кажеш на такъв човек, но утре ще го видя и ще пия кафе с него“, завърши с усмивка бившият стопер на Левски.

Следете с БЛИЦ СПОРТ: Първа лига - трансфери и подготовка

Първа лига, сезон 2017/2018 - телевизионна програма

Лига Европа - сезон 2017/2018