Бившият треньор на Левски Стойчо Стоев изрази мнението си за цялостното представяне на тима под ръководството на Делио Роси. Според българския специалист италианецът е добър треньор, който обаче едва ли ще накара "сините" да заиграят атрактивно.

"Ясно е, че спорът за шампионската титла е между Лудогорец и ЦСКА. Левски няма никакви шансове. Шансовете са за Купата. Едно спечелване на полуфинала с ЦСКА ще даде импулс на самите футболисти, на феновете, най-вероятно и на ръководството. Ако успееш да спечелиш и финала, вече мислиш по-позитивно за своето бъдеще", заяви Стойчо Стоев в предаването "Домът на футбола.

"Когато избираш един треньор, ти трябва да знаеш какво изповядва. Делио Роси е на такава възраст, че целият му живот е минал в Италия. При тях водещо е било прагматичният футбол. Идва в една непозната страна, в която е грандът трябва да играе по различен начин. Трудно му е. Колкото и да го критикуват, и да искат по-нападателен футбол, просто такъв му е стилът. Трябва, когато избират треньор, ръководителите да са запознати".

"Не можем да говорим, че Делио Роси е слаб треньор. Това е абсурд. Със сигурност Роси иска отборът му постоянно да печели. За съжаление не се получава. Съмнявам се, че и в бъдеще Левски ще играе атрактивно. Всеки стил се определя от треньора. За мен Делио Роси е един добър треньор", добави Стоев.

Специалистът взе отношение и за представянето на Лудогорец при настоящия наставник Димитър Димитров- Херо.

"Лудогорец е първи в класирането, значи работата на Херо дава резултати. Всеки треньор си има визия за отбора. Нормално е той да изисква нещо, което смята, че е правилно за своя отбор, за да може да побеждава. Дали ще се получи или не се вижда през май месец", каза Стоев.

ВСИЧКО ЗА ПЪРВА ЛИГА

ПЪРВА ЛИГА, СЕЗОН 2017/2018 - ТЕЛЕВИЗИОННА ПРОГРАМА