Бившият спортен директор на Левски Станислав Ангелов сподели мнението си за ситуацията на "Герена". Според него най-големият проблем на клуба е разединението на "синята" общност, което е породено от факта, че действията на босовете на 26-кратните шампиони на България не съвпадат с приказките  им.

"В Левски и в българския футбол има много проблеми, скандали и напрежение, които се отразяват на футболистите. Надявам се в Левски да се доверят на Асен Букарев и да му дадат възможност да работи. Важното е Левски да има концепция. Това, което мен ме притеснява, са конфликтите с хората, които обичат Левски - с  г-н Стоилов, с Иван и Андрей, с мен. Има неща, които разединяват "синята" общност. Понякога действията на хората, които управляват Левски, не съвпадат с приказките им и се получават разногласия", каза Ангелов в предаването "Спорт в обектива" по Канал 3.

Относно представянето на отбора под ръководството на Делио Роси и шансовете на тима за триумф в Купата на Бългрия, Ангелов каза: "Левски се представя доста добре в турнира за Купата на България и има шанс да се пребори за нея. Винаги декемврийските мачове са били много тежки. Радващо е, че победиха Дунав. Дано да подобрят още повече играта си. Не може един отбор направен преди няколко месеца да има сериозен облик. Искам да виждам повече българи по терена. Левски и ЦСКА са фаворитите за спечелване на Купата на България. Надявам се "сините" да се представят добре тази година и да вземе трофей. В Левски спокойствие няма. Всеки мач е важен последен, финал. Спокойствието ще е само по празниците. Много вдигнаха летвата с този треньор и тази селекция.Левски няма право да се притеснява от когото и да е било."

Ангелов коментира и конфликта си с настоящото ръководство на тима от "Герена": "Ръководството, което управлява школата на Левски-Раковски, реално се отказа от нея. Не се инвестира в детско-юношеския футбол, а без него Левски ще загине. На моя въпрос "Как ще продължим да работим?" не получих конкретен отговор. Левски-Раковски ще намери начин да се финансира. Сега се реновира терен, който не е пипнат от както съществува този комплекс."

"Не е сериозно клуб с такава сила и висота да обижда свой капитан или бивш състезател, че е "предател" и да се опитва да уронва престижа на хора, които работят и създават левскари", добави Ангелов.

Какво още каза Станислав Ангелов може да видите в прикаченото видео:

ВСИЧКО ЗА ПЪРВА ЛИГА

ПЪРВА ЛИГА, СЕЗОН 2017/2018 - ТЕЛЕВИЗИОННА ПРОГРАМА

КУПА НА БЪЛГАРИЯ - СЕЗОН 2017/2018