Хайдук (Сплит) е домакин на Левски в първи мач от втория квалификационен кръг на Лига Европа. Срещата от 21:00 часа ще се играе на стадиона в сплитското предградие Дугополие заради ангажираността на „Полюд“ за музикален фестивал.

Играчите на Хайдук получиха допълнителен стимул. В хърватския клуб ще си разделят премия от 40 000 евро при елиминиране на Левски. Ако тимът стигне до груповата фаза на турнира, бонусът ще скочи до 500 000 евро, обеща управата.

Според медиите в Хърватия, капитанът Зоран Нижич лично е договорил премията с президента Иван Кош и спортния директор Марио Бранко по време на лагера на отбора в Словения.

Голямата въпросителна около състава на Левски преди мача е позицията на Роман Прохазка. Вариант номер 1 пред треньора Николай Митов е използването на словака като десен бек на мястото на неубедителния Милош Цветкович. Друга опция е сърбинът да остане титуляр, а Прохазка да играе по десния фланг.

В средата на терена най-вероятно възможност за изява ще получи Васил Панайотов, тъй като перлата в селекцията на „сините“ Жорди Гомес още не е готов за титуляр. На Антонио Вутов и Франсис Нар ще се разчита да доставят топката до Жуниор Мапуку.

ХАЙДУК (СПЛИТ) – ЛЕВСКИРезултат с изображение за пфк левски

Днес от 21:30 часа по Диема Спорт 2
Дугополие, „Хърватских витезова“
Съдия: Мохамед ал Хакин (Швеция)

ВЕРОЯТНИ СЪСТАВИ
Хайдук: Стипица, Тудор, Нижич, Лопес, Мемола, Генцоглу, Радошевич, Бари, Влашич, Футач, Ерцег
Контузени: Т. Башич, Гърбич; Наказани: няма
Треньор: Хоан Карийо

Левски: Митрев, Прохазка, Яблонски, Пиргов, Горанов, Рошу, Панайотов, Вутов, Адениджи, Нар, Мапуку
Контузени: няма; Наказани: няма
Треньор: Николай Митов

Баланс между двата отбора: 2 мача, 1 победа за Левски, 1 равенство
Баланс между български и хърватски отбори: 7 мача, 1 победа за българските отбори, 1 равенство, 5 победа за хърватските тимове, г.р. 8:18

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа
Следете с БЛИЦ СПОРТ: Първа лига - трансфери и подготовка
Първа лига, сезон 2017/2018 - телевизионна програма